Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Таксиджии и агитки на шествие в Пловдив за освобождаването на д-р Димитров

OFFNews 05 март 2018 в 11:44 5918 2

Шествието на протестиращите пловдивчани в защита на д-р Иван Димитров, който гръмна крадеца Жоро Плъха, ще премине от Второ районно управление в Пловдив до Прокуратурата. 

Очаква се днес на протеста да присъстват и футболни агитки, както и таксиметрови шофьори. Всеки, който иска да подкрепи нашата кауза, може да го направи, нека мирно да подкрепим д-р Димитров, призова един от организаторите на протеста Николай Гаргов, цитиран от Фокус. „Не искаме да правим безредици. Идеята е да се помогне на човек, който е жертва на системата ни”, добави той.

Близо 500 души са се подписали досега в подкрепа на лекаря. Събралите се днес се редят на опашка, за да се включат в подписката. 

Протести за освобождаването на лекаря от ареста ще има и в столицата от 16 часа пред Съдебната палата. 

На 2 март д-р Димитров усетил престъпника да тършува в 2 часа през нощта, докато съпругата му и двете им деца спели. Лекарят се опитал да спре Плъха, който го пробол с нож. Рентгенологът стрелял при самозащита, а нападателят тръгнал да бяга. Престъпникът издъхнал на около 100 метра от дома на доктор Димитров върху капака на кола. 

Няма никакви основания д-р Иван Димитров да бъде съден за убийството на рецидивиста Георги Джевизов, тъй като става дума за неизбежна отбрана. Около тази позиция се обединиха бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, адв. Димитър Марковски и Юлиан Ангелов от ОП/ВМРО, чиято партия настоява за законови промени по отношение на защитата на живота и здравето, по бТВ по рано днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews