Протести в Пловдив, София и Стара Загора в защита на лекаря, гръмнал Жоро Плъха

Мъжът ми не краде, рови по казаните, той отиде по малка нужда до колата, твърди съпругата на бандита

OFFNews Последна промяна на 05 март 2018 в 08:14 60204 5

Протести в Пловдив, София и Стара Загора ще се проведат днес за освобождаването на задържания лекар Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха. Футболни агитки ще се включат в митингите, в столицата недоволните се събират пред Съдебната палата.

Сега прокуратурата ще освободи доктора, за да се успокои общественото напрежение, ще го пуснат с парична гаранция, прогнозира адвокат Марин Марковски по Нова тв. Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска да бъде променен закона за неизбежна самоотбрана. 

Жоро не е крадец, той отиде по малка нужда до колата, аз го познавам мъжа ми. Той излиза по казаните, повече боклук има нощем, така си изкарва хляба, обяви съпругата на убития Жоро Джевизов-Плъха. Според институциите той има 9 присъди за кражби, според близките му - три за побоища. 

Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш", заяви Жулиета Димитрова, съпруга на задържания лекар. Тя си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им утре.

Димитрова разказа, че е разбрала какво се е случило на другия ден след стрелбата. На сутринта мъжът ми каза, че отива на работа. Разбрахме се да се чуем по-късно, но той не ми вдигна телефона. А после видях полицаите, които ми съобщиха, че е задържан за разпит, разказа жената. 

За трети път обират дома ни. Досега не е имало задържани. Голямата ни дъщеря е на 6 годинки, а малката е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не разбират. Голямата задава повече въпроси. Казвам й, че татко й има работа", заяви Димитрова и допълни, че не знае съпругът й да има оръжие.

Доктор Димитров усетил престъпника да тършува в 2 часа през нощта, докато съпругата му и двете им деца спели. Лекарят се опитал да спре Плъха, който го пробол с нож.

Рентгенологът стрелял при самозащита, а нападателят тръгнал да бяга. Престъпникът издъхнал на около 100 метра от дома на доктор Димитров върху капака на кола. 

В Пловдив стотици хора протестираха вчера срещу ареста и повдигането на обвинения срещу лекаря. Според хората д-р Димитров е направил това, което всеки трябва да стори, за да защити близките си хора. 

Пациентски организации „Заедно с теб“ изразr подкрепа за арестувания д-р Иван Димитров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7977

5

МБ

05.03 2018 в 11:57

Викторе, той е лекар и знае как да се самонарани така, че да се окажее с недотам опасна рана. Ще има негова кръв по ножа, ама ако е трил отпечатъци и по дръжката няма такива, или има само негови или само на крадеца? Знаеш ли колко версии могат да тръгнат от тези три възможности с отпечатъците, а?!

7977

2

МБ

05.03 2018 в 11:13

Ние не знаем как точно се е случило, но ако Плъха е застрелян в гръб, най-добрата версия от доктора трябва да е, че е подгонил крадеца и е стрелял напосоки за да го сплаши, но не се е целил в него. Оня е изчезнал в тъмното, той не го е следвал и се е прибрал. Не се е обадил веднага в полицията заради незаконното оръжие. Чак впоследствие, на сутринта е разбрал, че мангала е прострелян.
Ако е дал версията, че Плъха е хвърлил нож срещу него и го е наранил (както медиите писаха), това звучи неправдоподобно и ще бере ядове. Само по филмите се мятат ножове и томахавки. Колкото повече влиза в подробности, ако не е така както го представя, толкова повече ще се оплита (ако си измисля)