Свиленградската митница има нов шеф

OFFNews 27 февруари 2015 в 14:22 3281 2

Свиленградската митница има нов и.д.шеф - Стефан Марашев. Той е назначен със заповед на директора на Агенция „Митници" ВаньоТанов за периода от 27 февруари до 28 май 2015 година до провеждането на конкурс, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Стефан Марашев за трети път оглавява най-голямата митница у нас. Той работи в системата от края на 80-те. Заема мястото на началник през 2002 г., като 6 години по-късно е уволнен дисциплинарно с обвинението, че е възстановил неправомерно акцизи.

След дело съдът го обяви за невинен и той отново зае шефския пост. По-късно Стефан Марашев стана участник в скандала с незаконните постройки край яз. Ивайловград. Това става причина да се раздели отново с поста на началник в митницата, като бе преназначен на експертна длъжност в администрацията й, а по-късно и за инспектор на ГКПП „Капитан Андреево”. Впоследствие се установи, че вилата му е построена законно, но Марашев остана редови митничар на пункта.

За заместник е назначен Георги Костадинов. Той е титуляр на поста след проведен конкурс във ведомството. Георги Костадинов работи в митниците от 2002 година. През май 2014 година бе арестуван при акция на ДАНС и прокуратурата и в служебният му автомобил беше открит амфетамин. През декември същата година всички обвинения срещу него отпаднаха поради липса на доказателства и той се завърна в митницата, като шеф на отдел "Митническо оформяне". 

Юлия Чолакова остава също като зам.-шеф на митницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!