СУ за записа с пияните преподаватели: Видеото дискредитира и студентите

Александра Маркарян Последна промяна на 29 ноември 2013 в 13:20 9671 77

Oкупираният Софийски университет. Снимка: Сергей Антонов
Oкупираният Софийски университет. Снимка: Сергей Антонов

 

Пияните преподаватели от видеото, разпространено от Ранобудните студенти рано тази сутрин, са дали обяснения на ректорското ръководство на Софийския университет. По всяка вероятност те ще бъдат наказани. Това става ясно от позицията на СУ, разпространена днес.

"По повод инцидента с двамата преподаватели от Историческия факултет ректорското ръководство на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ заявява, че те вече са дали своите писмени обяснения. Днес деканското ръководство на Историческия факултет ще ги обсъди и ще направи своите предложения за наказания", се казва в нея.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти, категорични са от СУ.

От СУ изразяват съжалението си, че с това видео дискредитира и самите студенти.

"Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят. Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция", пише още в позицията си ректорското ръководство.

Рано тази сутрин студентите разпространиха видео, от което се виждат пияните преподаватели  от Историческия факултет проф. д-р Костадин Рабаджиев – ръководител Катедра „Археология”, и проф. дин Драгомир Драганов. От кадрите се виждат и празни бутилки с алкохол в аудитория в Ректората. Студентите кръстиха видеото "Морал и градус" и обясниха, че на видеото са заснели преподаватели, критикуващи окупацията.

Три са възможните дисциплинарни наказания за преподавателите, съгласно Правилника на СУ: забележка, предупреждение за уволнение и уволнение. При дисциплинарно наказание "уволнение" се прекратяват трудовите правоотношения между СУ и наказания преподавател.

Правилникът изисква всеки преподавател "да се отнася с уважение към честта и достойнството на колегите си, на студентите, на докторантите, на специализантите и на работниците и служителите от административния и помощен персонал; да пази доброто име на академичната общност и на Университета и да не злоупотребява с доверието им; да спазва правилата на добрите нрави и на академичната етика на територията на Университета".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2013 в 14:46

Видеото дискредитира всички нас. На първо място омаскарено е обществото, глухо и сляпо за абсурдите, превърнали се в обичайна практика: http://dimitaratanassov.wordpress.com/2013/12/02/dr-rab-drunk/

30.11 2013 в 19:05

"Няма да допуснем да ни поучават тези, които..."
Насран ама курнас.
Туй ми е мнението за вазе, велики професори на незнайните науки дето сте си ударили гъза в тавана.

30.11 2013 в 13:05

А, да. От къде точно ти хрумна, че пиша от майна си райна? Аз си живея на Славейков бе, пейзан. :D

30.11 2013 в 13:00

Баце, подозирам че, когато аз съм си получавал първата университетска диплома, ти още не си бил планиран. :D
А по протести ходя от преди това. ;)
И се научи да четеш. Внимателно. Че иначе все така неграмотен ще си останеш. :D

30.11 2013 в 10:36

Правилният въпрос е колко то тях подкрепят правителството ;)

30.11 2013 в 10:03

Илчев да абдикира! Студентите показаха лицето на университета! Това не е университет , това е клуб на анонимните алкохолици. А на тези ,които казват, че протестиращите са малко- другите са по чалготеките и са много увредени вече мозъци. Не стават за нищо.

30.11 2013 в 01:58

Съществото Драго да се благодари, че тази случка не му се случи във времената на комунизмътъ.
Тогава щеше да види той "кон боб яде ли" ... и как въпросния кон "нема дори и един кариес"
---
Тия бдителните ремсистчета, бъдещи "уши и очи на партията" не само щяха да му развяват пияндурсите фотки по газетките, ами и щяха да го вдигнат да отговаря пред целия трудов колектив:
- Нема да търпиме таквози битово разложение у нашето общество !
После пред кварталната организация на ОФ, тия същите бдителни ранобудки щяха да го изобличат и заклеемят:
- Вън тъз пиянцъ от наший калектив таваришти !
---
Сетне другарите от кварталната низова
ОФ-организация щяха да заведат тия подрастващи павликморозовчета в кварталната бозаджийница - да ги възнаградят за революционната им бдителност с една бозица с реване, и после в тази тържествена квартално-бозаджийска обстановка да ги накичат със значки "Трезвеник"

29.11 2013 в 20:25

Гробаджийсктиге номера вече не минават. Бегай у лево, Бакъре...

29.11 2013 в 19:46

Хехе окупаторът той.

От майна си райна пише, в университет не е влизал, но знаеш нали? Хехехе...доообре, повярвахме ти.

Ченгесарска нагласа? Момчето е снимало. Много ясно че ще снима.
Нали се кефите на алкохолици? Давайте го за пример на децата - "тати, като тоя дебелак да станеш професор и по цял ден да си поркаш".

Браво нали?

29.11 2013 в 19:44

Браво за точния коментар!