Ексклузивно Коалиция ще има

Студентите могат да кандидатстват за европейска стипендия

OFFNews Последна промяна на 01 април 2014 в 09:31 8382 2

Студентите могат да кандидатстват от днес за европейски стипендии.

От 1 април започва приема на документи за студенти европейските стипендии. Студентите могат да подават формуляри за кандидатстване през интернет страницата на проекта (http://eurostipendii.mon.bg) до 27 април. 

За евростипендии могат да кандидатстват студентите редовно обучение от държавните и от частните висши училища в цялата страна. Кандидатите трябва да имат успех от изминалия семестър минимум 4.00.

Класираните ще получават по 120 лв. на месец или общо 600 лв. за целия семестър. Студентите могат да кандидатстват и за специални стипендии - те са в размер на 200 лв. еднократно за семестъра и се раздават за допълнителна научна дейност.

Класирането и за двата вида стипендии ще бъде обявено на 20 май от висшите училища.

Бюджетът на програмата за този семестър е 81 млн. лева. За миналия семестър са платени 14 670 120 лева на над 22 500 студенти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2014 в 13:22

Училищата отдавна са станали инкобатори на дебили,биороботи -зомби .Цяла европа учи по еврейските учебници на Сорос,умишлено се замърсява съзнанието на подрастващите с неуни образователни глупости които се забравят на 90%,знанията които се дават са във структората на калейдоскопа,разноцветни квадратчета ,както ти ги наредят управляващите ти винаги съгласен,петолъчка,сърп и чук ,полумесец,а знанията прябва да са като пъзел ,последователни и методични,пагубната система на образованието дава резултати сега,--хаос,безпорядък,наркомания ,глупави народни управници,родители и деца дебили

01.04 2014 в 13:08

Благодаря за интересната информация, която предоставяте много често, но толкова ли е сложно да четете поне по веднъж статиите и особено заглавията им преди да ги пускате... страшно дразнещи са всичките Ви пунктуационни и граматически грешки и като цяло грешно построени изречения ?! Има ги във всяка една Ваша статия ...
Мисля си, че журналистите би трябвало да са от групите, които използват най-правило българския език, в страната ...