Борисов обсъжда влизането ни в Шенген в Швейцария

OFFNews 15 юни 2015 в 11:30 3576 5

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил кризата с бежанците и присъединяването ни към Шенген с федералния президент и министър на правосъдието и полицията на Швейцария Симонета Сомаруга в Берн. 

Обсъдихме миграционната политика, кризата с бежанците и влизането на България в Шенген. Обясних на г-жа Сомаруга, че България пази отлично външната граница на ЕС, въпреки че понасяме много щети от проблема с бежанците, написа Борисов в личния си фейсбук профил. 

Министър-председателят и водена от него делегация е на работно посещение в Швейцария. Той има среща и с вицепрезидента и федерален министър на икономиката, образованието и научните изследвания Йохан Шнайдер-Аман. Ще разговаря и с представители на българската общност в Швейцария.

В рамките на посещението българската делегация ще участва в среща с правителството на Кантон Цюрих. Предвидено е и провеждането на бизнес форум за България в Цюрих.

Бойко Борисов е придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на икономиката Божидар Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови