Столичната "Топлофикация" ще си има омбудсман

OFFNews 12 септември 2014 в 09:24 2535 0

Скоро "Топлофикация-София" ще има обудсман, който ще посредничи между дружеството и клиентите му.

Столичният общински съвет (СОС) определи изискванията, реда за избор, броя и функциите на лица, които да извършват дейността на обществени посредници в „Топлофикация".

Предложението за обществен посредник в дружеството беше на съветници от ГЕРБ. Партията има мнозинство в СОС.

От БСП се обявиха против това предложение.

Николай Белалов от групата на левицата постави въпроса защо в останалите икономически структури на столичната община няма обществени посредници.

"Има ръководство, което притежава ангажимента за осъществяване на тези задачи и отговаря за постигането на тези цели. В случая решаваме елементи от неговата политика. Да очакваме ли последващо съкращаване на столичния обществен посредник, поради дублиране на функциите, след като има такъв доклад?

Не е ли по-важно вместо да се бъркаме в работата на клиентите на търговските ни дружества, да им препоръчаме да работят преимуществено, например с "Общинска банка" или другите дружества и звена на общината, които да бъдат натоварени, а не да създаваме нови звена, които после да закриваме”, коментира Бебалов.

Той предупреди, че назначаването на омбудсман на "Топлофикация" ще бъде свързано с нови разходи, които ще ги платят данъкоплатците в София.

От ГЕРБ защитиха предложението си с факта, че доверието към "Топлофикация- София" е много снижено и целта е връщане на доверието на клиентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови