Стартира кампания за подмяна на старите печки за 16 600 000 евро

OFFNews 12 март 2019 в 07:35 5036 1

Кампанията за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата стартира днес в София, проектът се реализира съвместно с Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора, съобщиха от Столична община.

Кампанията, която ще бъде представена на "Московска" 33 в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова, е в изпълнение на проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф+ на Европейската комисия. 

Основната цел на проекта е подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез проектиране, демонстриране и внедряване на механизъм за преход към алтернативни форми на битово отопление в градовете, подобряване на капацитета на администрацията и чрез повишаване на осведомеността на заинтересованите страни и обществеността.

Общата стойност на проекта е 16 600 000 евро, като безвъзмездното финансиране по Програма Лайф+ на ЕК е 10 000 000 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

12.03 2019 в 09:19

ДА!!!
Задава се поредния зор.. Зор, зор, зор за лемури-общинари..
16 МИЛИОНА ЕВРО, 32 МИЛИОНА ЛЕВА требе да са усвояват.. 10 МИЛИОНА от които безвъзмездно да са откраднат... За "подобряване капацитета на администрацията", дето е безгрешна в лапането, а вече и в усвояването на европаричките...Да са чуди чиляк, кво ша и подобряват още..
А как ша са отоплява МАТРЯЛА с "проектиране, демонстриране и внедряване на механизъм за преход към алтернативни форми на битово отопление в градовете"... А!!! Туй си е проблем на матряла.. Отоплението де!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!