Спасиха живота на бременна сирийка, скитала в гората 4 денонощия

ОFFNews 10 декември 2014 в 21:19 4332 8

Живота на изтощена от студ и глад сирийска бежанка в напреднала бременност беше спасен от лекарите в МБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Тя е била с контракции и е имало опасност от преждевременно раждане.

Четири дни и нощи 24-годишната Бариван Хасан е скитала в гората в дъжда и студа. Тя е била докарана в болницата направо от граничната бразда в неделя вечерта, където е приета мокра до кости, само с дрехите на гърба си.

Жената е пресякла границата заедно със съпруга си и трите им малки деца, както и с още 15 други бежанци.

Семейството е избягало от Сирия заради разрушителните бомбардировки. Първо стигнали до Турция, а от Истанбул за България тръгнали пеша. Четири дни и нощи групата вървяла през гората.

„Постоянно валеше дъжд. Бяхме мокри до кости, в постоянен страх. Не го пожелавам на никого“, разказа Бариван.

„Имаше опасност от преждевременно раждане, която е овладяна. Жената е недохранена и отпаднала, но сега опасност за нея и бебето няма. Правим всичко, за да се чувства добре. Призовавам „Гранична полиция“ и Агенцията за бежанците тя да бъде настанена в Бургас, за да е близо до болницата, тъй като рискът за нея остава“, каза началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Единственото, което иска сега, е да чуе гласа на децата си по телефона, за да знае, че са живи и са добре, допълват от болницата.

Съпругът й Ханиф и трите им деца са настанени в Малко Търново. Семейството няма никакви вещи. Не знаят и как ще посрещнат бъдещото бебе. Трите им деца - момичета на 7 и на 2 години и половина и момче на 6 години имат най-голяма нужда от топли обувки.

Желаещите да помогнат на Бариван Хасан с дрехи и обувки за децата, както и с вещи за нея и съпруга й, могат да се обадят на тел. 056 81 29 85056 81 29 85 (фондация „Ел Масри“).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша