Спас Панчев: Дори в парламента се пуши и никой не сигнализира

Вероника Шербанова 15 декември 2013 в 10:03 2423 14

Спас Панчев
Спас Панчев

 

Дори в парламента се пуши, а никой не сигнализира. Това заяви депутатът от Коалиция за България Спас Панчев пред bTV.

В закона не пише, че аз трябва да отида, да намеря пожарникар и да му кажа, че се пуши, категоричен е Панчев, който е един от вносителите на поправката в Закона за здравето, касаеща пушенето на закрито.

С поправката в закона лобирам за три милиона и половина българи, които искат да имат право на избор. Подкрепям и бизнеса, защото две години съм бил шеф в Комитета по туризъм, а хората идват, когато има определени условия, допълни Панчев.

Пуши се и това, което искам, е в тези помещения поне да има изградена вентилационна система за тези, които не пушат, а са в компанията на пушачи, обясни депутатът.

Не искам да се променя много законът, но виждам, че този не работи и по-добре да го променим, вместо да караме хората да го нарушават, коментира Спас Панчев.

В четвъртък бяха гласувани предложенията за поправка в Закона за здравето, които касаят пушенето на закрито. И двете предложения бяха отхвърлени от депутатите на първо четене.

В същото време здравният министър Таня Андреева обяви, че по празниците ще има масови проверки на заведенията за нарушения в забраната за пушене на обществени места. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews