Спас Панчев: Дори в парламента се пуши и никой не сигнализира

Вероника Шербанова Последна промяна на 15 декември 2013 в 10:03 1904 14

Спас Панчев
Спас Панчев

 

Дори в парламента се пуши, а никой не сигнализира. Това заяви депутатът от Коалиция за България Спас Панчев пред bTV.

В закона не пише, че аз трябва да отида, да намеря пожарникар и да му кажа, че се пуши, категоричен е Панчев, който е един от вносителите на поправката в Закона за здравето, касаеща пушенето на закрито.

С поправката в закона лобирам за три милиона и половина българи, които искат да имат право на избор. Подкрепям и бизнеса, защото две години съм бил шеф в Комитета по туризъм, а хората идват, когато има определени условия, допълни Панчев.

Пуши се и това, което искам, е в тези помещения поне да има изградена вентилационна система за тези, които не пушат, а са в компанията на пушачи, обясни депутатът.

Не искам да се променя много законът, но виждам, че този не работи и по-добре да го променим, вместо да караме хората да го нарушават, коментира Спас Панчев.

В четвъртък бяха гласувани предложенията за поправка в Закона за здравето, които касаят пушенето на закрито. И двете предложения бяха отхвърлени от депутатите на първо четене.

В същото време здравният министър Таня Андреева обяви, че по празниците ще има масови проверки на заведенията за нарушения в забраната за пушене на обществени места. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 23:28

Не му вярвайте на тъпия комунист Спас Панчев Лакомото! Този нагъл и корумпиран тип подтиква хората към неспазване на закона. Явно е взел много пари от производителите на цигари. Спас Лакомото е слуга на олигархията.

15.12 2013 в 20:49

Ами Панчев сигнализирай ти бе, бастун, щом видиш някой коуега дупетат да пафка! След като не си съвестен гражданин, а мазен лобист защо трябва да ти слушаме тъпите бращолевения? Откровено лъжеш, забрана се спазва !

15.12 2013 в 17:40

++++

15.12 2013 в 15:54

А останалите 3 милиона и половина българи, които не искат да се пуши в заведенията, какво да кажат? Те нямат ли право на избор? Пушенето е за личния кеф на индивида и не е нещо, с което си се родил и не можеш без него. Аз много харесвам факта, че не се пуши никъде и ходя по заведения т.е. генерирам приходи на някой. Ако махнат забраната и пак се пуши ... ще спра.

15.12 2013 в 12:53

ми спасе айде ти бе, нали си съвестен гражданин, сигнализирай. Ако не напусни това свърталище на пушачи...

15.12 2013 в 12:51

Заради изроди като този мнозина българи се почувстваха обнадеждени да нарушават закони и правила - нещо, което е много удобно и заразително. Хора като него би трябвало да носят отговорност за подстрекателство!

15.12 2013 в 12:06

АМИ НЕ ПУШЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА БЕ МИХЛЮЗИ. НАЛИ ВИЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ПРИМЕР ЗА СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ. ОПРОСТАЧИХТЕ ВСИЧКО СВЯСТВНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА. И СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОВА, ЧЕ НЕ СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ. Я СЕ РАЗКАРВАЙТЕ ВСИЧКИ ОТ ТАМ.

15.12 2013 в 11:58

Дами и господа, едно от лицата на БСП -- "партията на трудовите хора". Защитник на онези, дето не само висят по луксозни заведения и казина, но и държат да си пушат пурите вътре. Така де, на трудовите хора.

15.12 2013 в 11:37

БьеСьеПье вървят към закриване под вещото ръководство на ДуПиСе.

15.12 2013 в 10:48

И после защо казвам, че всички в тази сграда са за избесване!
 
X