Societe Generale ще раздаде 7500 лв. за иновационни идеи

OFFNews 20 май 2016 в 15:34 4342 1

Societe Generale Експресбанк обяви, че ще раздаде 7500 лв. за трите най-добри иновационни идеи по време на форум за разработване на нови финансови услуги.

Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни и на него ще бъдат допуснати за участие петнадесет работни групи по петима участници. Те ще разполагат с два дни, за да разработят съвместно със служители на банката идеите си за подобряване на клиентското изживяване във финансовите услуги. Работните групи ще имат възможност да тестват идеите си върху реални клиенти.

В края на втория ден жури от видни преприемачи, инвеститори и мениджъри от банката ще оцени проектите, като трите с най-много точки ще бъдат наградени. Всеки един от петимата участници в избрана за награждаване група ще получи по 500 лв. Освен това по време на форума работните групи ще бъдат обучени как да следват процеса на дизайнерското мислене. Водещ и ментор в събитието е Винченцо ди Мария - организатор на различни креативни събития от типа „hackathon”. Той е съосновател на commonground, креативна агенция, която свързва дизайна на услуги със социалната иновация, и е директор на Architecta - Società Italiana di Architettura dell’Informazione (сдружение, фокусирано върху взаимодействието на хората с информацията, или т.нар. дизайн на потребителско изживяване).

Печелившите идеи ще бъдат от типа “open source” под лиценза Creative Commons Attribution 4.0 International. Това означава, че са свободни за разпространяване в бъдеще с упоменаване на авторите. След края на предизвикателството, екипите ще вземат допълнително решение за по-нататъшното развитие на идеите и как да бъдат въведени в експлоатация.

Отговорната задача за вземането на важни решение в конкурса ще има специалното жури, в което влизат: Даниел Томов (съосновател на Eleven), Мъри Иваноф (CEO на Metrilo), Милен Иванов (директор в The Founder Institute - Sofia), Тодор Брешков (съоснователн на LaunchHub), както и Михаил Комитски и Славейко Славейков от Societe Generale Expressbank. 

Желаещите да участват трябва да попълнят формата за кандидатстване на адрес https://goo.gl/qnymPp. Крайният срок за изпращане на документите е 26 май 2016 г. Критериите, по които ще бъдат оценявани кандидатурите на желаещите да се включат, са добрата мотивация и аргументация за участие в инициативата. Няма ограничение във възрастовата граница на участниците. Работният език на SGEB Open Innovation Challenge е английски. Селектираните работни групи ще бъдат уведомени до 27 май. 

Форумът на Societe General се нарича Open Innovation Challenge и се организира за първа година. Той ще се проведе в „ЕТО. Място за култура” (София, бул. "Христо Ботев" 95). „Постоянно развиващата се среда, в която живеем, новите технологии и все по-взискателните потребители са само част от феномените, които налагат промяна на традиционното банкиране. В Сосиете Женерал Експресбанк вярваме, че иновациите са сред основните двигатели на промяната и сме по-отворени към нови предизвикателства от когато и да било. Каним всички български предприемачи и креативни хора да вземат участие в SGEB Open Innovation Challenge, за да издигнем заедно банкирането на изцяло ново ниво”, споделя Радой Стоянов, ръководител отдел „Маркетинг и дигитално банкиране“ в Сосиете Женерал Експресбанк.

Повече информация може да видите на страницата на събитието във Facebook

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови