След сблъсъка в Пловдив: Шефката на футболните агитки иска арест за ДПС

Елица Мартинова 17 февруари 2014 в 08:01 5700 3

Елена Ваташка

Арест на политическия елит на ДПС и лустрация за членовете на партията поиска в ефира на "Нова телевизия" Елена Ваташка - председател на Сдружението на футболните привърженици.

Гостуването на Ваташка бе по повод сблъсъците пред джамията в Пловдив, в които в петък участваха футболни агитки. Тя бе категорична, че запалянковците не са били организирани, защото "правят всичко по сърце" и не могат да бъдат насочвани. По думите на Ваташка футболните агитки са неудобни за цялата политическа класа, защото са неподкупни.

Председателят на Сдружението на футболните привърженици изтъкна, че отстъпването на джамията е кауза, за която си струва българите да се борят.

Ваташка коментира още, че не става въпрос за етническа или религиозна омраза, защото никой няма нищо против българските граждани от турски произход и хората с различни вероизповедания. По думите й тук става въпрос за накърняване на българския национален интерес.

Ваташка подчерта, че един от двигателите на антибългарски настроения е ДПС и поиска арест за политическия елит на партията, както и лустрация за членовете й. Според шефа на Сдружението на футболните привърженици на Балканите няма друга страна, която да е толкова толерантна спрямо малцинствата си, както е България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!