Сблъсъци пред джамията в Пловдив, има ранени (видео)

Юлиан Христов 14 февруари 2014 в 14:24 12387 14

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Пловдив, има ранени

До сблъсъци между полиция и демонстранти се стигна на протестното шествие в Пловдив днес по обед. Има поне трима ранени, а по информация на "Дарик" петима души са задържани от органите на реда. 

Поводът за протеста е делото в Апелативния съд в Пловдив, в което трябва да се реши дали Куршум джамия в Карлово да бъде предоставена на мюфтийството. Недоволни граждани и футболни фенове се събраха пред сградата на Съдебната палата, след което се отправиха на шествие. 

Ппротестиращи и полиция влязоха в сблъсъци на бул. "Цар Борис III Обединител" между тунела и кръстовището на "Чифте баня". По време на протестното шествие, което тръгна от Съдебната палата, бяха потрошени различни обекти. Материални щети са нанесени на Джумая джамия, магазин за цигари и павилион за вестници. 

Сред атакуваните обекти е и павилион от веригата "Lafka", предаде местната Пловдивска обществена телевизия. Магазинчето е било обстрелвано с камъни и бомбички. Изпочупени са стъклата на lafka-та. Продавачката не е пострадала.

Павета и камъни бяха хвърлени и към полицаите, които само се защитаваха. Трима младежи са приети в болница с травми на главата. 

Около 2000 са активистите, протестиращи днес в града под тепетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!