Сирийска медиa показа как наши граничари бият бежанци (видео)

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 21:48 9512 28

Сирийска информационна агенция разпространи видеозапис, на който се вижда как униформени замахват и удрят с палките си легнали на земята бежанци.

Медиата твърди, че нехуманното отношение към бягащите от войната е дело на българската гранична полиция.

Джипът на полицаите наподобява изключително много машините, с които са оборудвани властите по границата ни, съобщава bTV.

Репортажът на сирийските журналисти разказва за начина, по който се преминава турско-българската граница. Акцентът е върху любителското видео.

С кадрите от актуалния репортаж са запознати и във Върховния комисариат за бежанците към ООН. Оттам осъждат нехуманното отношение към бягащите от войната.

Върховният комисариат за бежанците към ООН призовава властите да разследват инцидента и в случай че се докаже участие на служител на МВР, да се потърси съответна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 00:34

Да това са нарушители.ПЪлен смях това ако е бой,не знам как трябва да си вършат работата. При задържане на лице с молба ли да бъде задържано.В клипа няма нито един удар.И това не е гранична полиция а усиление от охранителна унигормите им са други.

07.07 2015 в 20:50

Бежанският натиск на границата ни с Република Турция се увеличава със всеки изминал ден. Поток от имигранти се съсредоточва в Одрин и други градове в Европейската част на южната ни съседка с намерение да намери път към Запада през България.

Броят на бежанците в Одрин с всеки ден се увеличава.Времето е подходящо за нелегално преминаване на границата и емигрантите се стичат тук. Преди те отсядаха в пограничните градове с Ирак и Сирия, с намерение когато приключат конфликтите да се върнат обратно по родните места. Сега обаче са изгубили надежда и погледът им е насочен на Запад. Това сподели за Кърджали бг вести кореспондентът на в.”Сабах”Мурат Саваш.

Не може да се определи броят на прииждащите бежанци. Много от тях като сирийските имигранти имат право да се движат свободно из Турция. Няма как да се направи статистика за пребиваващите в Одрин мигранти, категоричен е доаенът на одринските журналисти Бюлент Аян.

Ситуацията със сирийските бежанци в Търция е критична. Броят им е толкова голям,че създава сериозни проблеми пред държавата. Присъствието им в Одрин е осезателно.Те се опитват да използват града ни за транзитен пункт към България и Гърция.Това заяви на брифинг пред български журналисти по време на подписване на протокол за побратимяване с Кърджали кметът на Одрин Реджеп Гюркан

07.07 2015 в 17:35

Каквото и да е като ситуация, това, че се отнасят така с тези хора, няма да промени нищо.Що за човешко поведение, тъпи и прости полицаи, които имат наглостта и да протестират - за това, че не им плащат достатъчно. За какво - за да бъдат жестоки към слабите и сервилни към още по-тъпите си и прости дебелогъзи началници.

07.07 2015 в 10:37

ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ !!! ТОВА СА НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА !!! С БАНИЦА ЛИ ДА ГИ КАЛЕСВАТ ??? ДА СИ БЯХА ОСТАНАЛИ В РОДИНАТА И ДА Я ЗАЩИТЯТ, А НЕ ДА БЯГАТ КАТО ХЛЕБАРКИ. ЗАКОНА СИ Е ЗАКОН. НЕ СА СЕ ПОДЧИНИЛИ НА ЗАПОВЕД - ПОЛУЧАВАТ ПАЛКА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ МОГАТ И ДА СТРЕЛЯТ ПО НАРУШИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА НИ ГРАНИЦА.

07.07 2015 в 10:36

Няма никакво насилие в клипа, обаче списвача на дописката явно е много прост и неграмотен, щом пише "медиа", вместо "медия". От бързане да промива мизъци, не е имал време да се ограмоти.

07.07 2015 в 10:06

Майко мила, това надминава всякакви граници на журналистиката. Клипа и сто пъти да го гледате, няма да видите нито един ударен! И Заглавието е как наши граничари бият бежанци - на коя секунда ги бият - някой тук ще ми каже ли?

Плюс това, ако трябва да сме коректни - това не са бежанци. Ако са сирийци и са в Турция - да, те ще са със статут на бежанци, но вече е техен избор, че се опитват нелегално да влизат в България, без да има опасност за живота им в Турция! И като влизат нелегално, какво очакват с баница и боза да ги посрещнем ли?

07.07 2015 в 09:55

Легнали легални, нелегални полицаи

07.07 2015 в 08:09

Интересно как никой не се вгледа внимателно в клипа, аз не виждам служителя да нанася удар срещу лице а по скоро замахва с палката във въздуха, поредния кьор фишек!

07.07 2015 в 07:47

Тези както бият на границата така и нас ще ни бият утре в центъра на София. Това си е манталитет...

07.07 2015 в 07:41

Интересно как така тея били "БЕЖАНЦИ", бягащи от войната?

В Турция война няма. Това са най-обикновени мангусти, мигриращи към Западна Европа. Откога НЕЗАКОННОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА те превръща в "бежанец"?

ФАЩ да не би да не връщат мексиканците, като ги хванат? Изградили са ограда по цялата тексаско-мексиканска граница, и не пускат пиле да прехвръкне. Става дума за най-обикновени ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ, злоупотребяващи с българското гостоприемство. Продажниците от Босфор ТВ да се *ат в *ъза. Омерзен съм.