Обвиниха трима, продавали паспорти на бежанци

OFFNews 23 юни 2015 в 14:27 3718 1

Специализираната прокуратура повдигна обвинение срещу трима участници в организирана престъпна група, създадена с цел изготвяне и продажба на фалшиви български задгранични паспорти и лични карти на бежанци в България и чужбина

Обвинените са: Емануил Иванов - организатор на престъпната дейност, Айдън Апти и Евдокия Тутунарова-Иванова. 

Според събраните до момента доказателства групата е действала на територията на България почти година преди да бъде разкрита, а участниците - задържани. По-голямата част от фалшивите паспорти и личните карти са били предназначени за лица, пребиваващи в други страни на ЕС. 

„Документите“ са изработвани в дома на съпрузите Емануил и Евдокия Иванови, където са открити и иззети компютър, скенер, ламинатор и други веществени доказателства. Изготвяни са на оригинални заготовки, на които са били нанасяни данни и снимки на бъдещите им притежатели.

В момента се установява се откъде и как групата се е снабдявала с оригиналните книжни тела за фалшивите паспорти и лични карти.

Готовите „документи“ са изпращани в чужбина по куриери и шофьори на българска куриерска фирма. Няма данни фирмата да е била ангажирана с престъпната дейност.

Установяват се и други участници в групата. На тримата обвинени е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови