Шефът на АПИ: Ако крадяхме, нямаше да има асфалт по пътищата

OFFNews 18 април 2015 в 12:56 2594 11

Снимка БГНЕС

При правенето на пътищата не се краде. Ако се крадеше, нямаше да има какво да се сложи на пътя, защото строим десет пъти по-евтино от Германия.

Това заяви пред Нова телевизия шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

Един камък в България струва колкото и в Германия, но разходите за труд са поне 6 пъти по-ниски. Затова изграждаме по-евтино и няма как да се взимат пари под масата, има си конкурси, категоричен е Лазаров.

Шефът на АПИ признава обаче, че се появяват и съмнителни компании. Идват такива компании, чиито мениджъри нито съм виждал, нито съм чувал, разказва той.

Хората, които казват, че асфалтът не се яде, не са прави, защото секторът създава много работни места, категоричен е той.

Лазаров обяснява, че е пристрастен относно разходите по пътищата, които са приоритет на правителството на Борисов. По думите му обаче винетките в България са на твърде ниски цени и разходите не са достатъчни, защото дори и парите от пътния данък не отиват в АПИ.

Между април и юни-юли ще бъдат ремонтите по пътя към морето. Тези отсечки наистина са в ужасяващо състояние, но хората приемат това с разбиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!