Quantcast

Седмокласник преби съученичка в час

OFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 18:24 20304 11

Снимка bTV

Пострадалата ученичка Нели Янева.

Седмокласник от СОУ „Васил Левски“ в Димитровград преби своя съученичка по време на час по български език, съобщи bTV.

Преподавателката по български език Росица Георгиева обаче е категорична, че такъв инцидент в часа не е имало.

Боят станал преди две седмици по време на контролно по български език. В края на часа един от учениците решил да влезе в ролята на учител и наредил на всички да го гледат в очите.

Аз му казах, че не искам, защото не ми е никакъв. Тогава той дойде при мен и започна да ме удря, разказва пострадалата ученичка Нели Янева.

Преподавателката по български език Росица Георгиева отрича да е имало бой в часа й.

„Дори и да са се закачили по някакъв повод, той по принцип си е закачко, няма проблем, с всичките деца по някой път е правил, но по време на междучасията“, каза Георгиева.

Според съученичка на пострадалата Нели учителката е видяла случилото се и е започнала да пита защо се бият, като повтаряла, че не трябва да бъдат агресивни.

Педагогическият съветник в училището Недялка Ангелова обясни, че побойникът първоначално е отрекъл да е ударим момичето. След това обаче признал за случилото се, но бил категоричен, че ударите му не били такива, че да се получат синини като тези върху ръката на Нели. Казал и че съжалява за случилото се.

След боя Нели, която е болна от астма, започва да получава кризи, като се стига и до намесата на лекар. Така и родителите на момичето разбират за боя в училището, а безразличието на учителката ги ядосва допълнително.

Преподавателката ми каза, че тук редовно се бият и удрят, за какво съм тръгнала да подавам жалби, обяснява майката на Нели Валентина Георгиева.

Директорът на училището Антон Иванов пък е категоричен, че майката е в правото си да подаде жалба. Тя праща детето си и очаква от нас да се грижим за него, да опазваме живота му, допълва Иванов.

По думите му преподавателката по български език най-вероятно ще бъде наказана със забележка, а от следващата седмица с пострадалото дете ще работи психолог.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2014 в 20:40

то пък и едни психолози, дето ще работят с детето ...

31.05 2014 в 14:13

Изтрещяха и децата вече с тез амфети и химии

31.05 2014 в 12:24

само на мен ли ми се струва като в пиеса на абсурда???
учителката била в час, но през това време те си се разхождат, говорят си и си се бият, кето си било 'постоянно".На това отгоре някой си решил, че той ще е учителят. На това отгоре, учителката се намесила чак когато почнали ударите и не ги изгонила при директора,ами започнала да ги увещава да не бъдат агресивни.На капак, това било по време на контролно??? И родителите им не били дори уведомени. Егати училището, егати учителите, егати контролното. После защо децата ставали изроди.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТАКИВА НЕПОСТИЖИМИ НЕЩА, КАТО ЗНАНИЯ, ОЦЕНЯВАНЕ, ПОДГОТОВКА ЗА ЖИВОТА, ИЗГРАЖДАНЕ КАТО ЛИЧНОСТ...глупости, сериозно се замислям когато детето порасне да го обучавам в къщи, далеч от зверилника, който ни предлагат под заглавието 'училище".

31.05 2014 в 00:55

Училището, като институция свърши! За държавата трябва да има училища, НО за нормалният човек не е нужно.... в БГ училищата е само простотия и то голяма (да не влизам в подробности и факти) просто са малоумни страхливци и нещастници и персонал и администрация, сори, ама това е факт
! А и още нещо, време за нова фома на образование!

30.05 2014 в 19:38

До ххх

Абе и аз съм на принципа че "боя само на грънците не помага" , ама нали вече сме европейци! Ще му отвиеш едни шамар и после току виж те спукал от дела , че му нарушаваш човешките права...Да! До там я докарахме.

30.05 2014 в 19:33

Къде е бащата на момичето да го закачи закачкото с един шамар
-----
А къде ще бъде после бащата на закачкото, че да отвърти един на бащата на момичета. Затова помислил ли си?

30.05 2014 в 19:13

Добре ги учи учителката. Мълчи, търпи и изпълнявай...

30.05 2014 в 18:51

Къде е бащата на момичето да го закачи закачкото с един шамар така, че да му се разхвърчат сополите около врата?! Ако на моята дъщеря посегне някакъв посерко, се заклевам, че доживот като види момиче първо ще целува ръка! Дееба келешите изтървани!

30.05 2014 в 18:48

"От следващата седмица с пострадалото дете ще работи психолог". Ами побойника? За него изобщо има ли някакво наказание или поне задължителни разговори с психолог?

30.05 2014 в 18:40

Тоя 'закачко' сигурно е бил сексуално малтретиран като дете от баща си, и сега изявява неврозата си по този начин. Жалко :(