Седмокласник преби съученичка в час

OFFNews 30 май 2014 в 18:24 20987 11

Снимка bTV

Пострадалата ученичка Нели Янева.

Седмокласник от СОУ „Васил Левски“ в Димитровград преби своя съученичка по време на час по български език, съобщи bTV.

Преподавателката по български език Росица Георгиева обаче е категорична, че такъв инцидент в часа не е имало.

Боят станал преди две седмици по време на контролно по български език. В края на часа един от учениците решил да влезе в ролята на учител и наредил на всички да го гледат в очите.

Аз му казах, че не искам, защото не ми е никакъв. Тогава той дойде при мен и започна да ме удря, разказва пострадалата ученичка Нели Янева.

Преподавателката по български език Росица Георгиева отрича да е имало бой в часа й.

„Дори и да са се закачили по някакъв повод, той по принцип си е закачко, няма проблем, с всичките деца по някой път е правил, но по време на междучасията“, каза Георгиева.

Според съученичка на пострадалата Нели учителката е видяла случилото се и е започнала да пита защо се бият, като повтаряла, че не трябва да бъдат агресивни.

Педагогическият съветник в училището Недялка Ангелова обясни, че побойникът първоначално е отрекъл да е ударим момичето. След това обаче признал за случилото се, но бил категоричен, че ударите му не били такива, че да се получат синини като тези върху ръката на Нели. Казал и че съжалява за случилото се.

След боя Нели, която е болна от астма, започва да получава кризи, като се стига и до намесата на лекар. Така и родителите на момичето разбират за боя в училището, а безразличието на учителката ги ядосва допълнително.

Преподавателката ми каза, че тук редовно се бият и удрят, за какво съм тръгнала да подавам жалби, обяснява майката на Нели Валентина Георгиева.

Директорът на училището Антон Иванов пък е категоричен, че майката е в правото си да подаде жалба. Тя праща детето си и очаква от нас да се грижим за него, да опазваме живота му, допълва Иванов.

По думите му преподавателката по български език най-вероятно ще бъде наказана със забележка, а от следващата седмица с пострадалото дете ще работи психолог.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!