Съветник иска велоалея и 'легнал полицай' на Симеоновско при Ловния парк

OFFNews 14 ноември 2017 в 10:03 3267 1

Да се изгради велоалея по протежението на Симеоновско шосе, както и да се направи пешеходна пътека с изкуствена неравност и пешеходен светофар на "Ловен парк" при Борисовата градина, поиска общинският съветник Стефан Марков. 

Той е внесъл официално предложение в Столичния общинския съвет.

Според Марков в този район има голям велотрафик от и за влизане в Борисовата в посока болница "Токуда", което създава риск за велосипедистите и пешеходците.

По думите му, след изграждането на велоалеята Симеоновско шосе бъде велосвързано с кварталите „Студентски град“, „Дианабад“ и „Витоша“.

Общинският съветник счита също, че велоалеята донякъде ще компенсира гражданите от квартал „Витоша“, които наскоро протестираха за липсата на градски транспорт и инфраструктура. Марков подчерта, че изграждането на велоалеята ще улесни живеещите в тези райони, но това няма да разреши изцяло проблема с необходимия за квартала градски транспорт. 

Стефан Марков поиска още да бъде да бъде изградена пешеходна пътека с изкуствена неравност на кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и улицата, отвеждаща до ресторант „Ловен парк“. Той предлага там да се постави и пешеходен светофар, който да бъде активиран само тогава, когато има човек, а през останалото време да свети зелено за колите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!