Съдът отново отложи делото за убийството на Яна

ОFFNews 15 септември 2014 в 15:53 2042 0

Софийският градски съд отложи за 20 октомври делото срещу Николай  Русинов - Чеци, който е обвиняем за убийството на Яна в Борисовата градина. Причината отново е забавена ДНК експертиза.

Делото вече бе отложено в началото на юли заради забавена ДНК експертиза от Института за криминалистика към МВР.

На днешното заседание стана ясно, че все още няма експертно становище по едно от доказателствата.

Вещото лице, което е трябвало да представи анализа, не се е появило в съда с аргумент, че не може да извърши исканата експертиза.

Очакваше се днес да се разгледа ключовата експертиза, а прокуратурата и защитата да пристъпят към пледоарии и процесът да достигне своя финал на първа инстанция.

Днес защитата на Русинов е поискала от съда да промени мярката му за неотклонение. Юристите са изтъкнали, че Чеци от две години е в ареста и са пледирали, че обвиняемият няма да се укрие или да извърши престъпление.

Съдебният състав обаче е отхвърлил молбата и е насрочил две дати за следващото заседание по делото - на 20-ти и на 28-ми октомври.

28-годишната Яна бе убита през лятото на 2011 година, като единственият обвиняем за зверството е Николай Русинов. От експертизите на специалистите стана ясно, че младата жена е била изнасилена и пребита. В хода на делото Русинов потвърди, че е имал сексуален контакт с Яна непосредствено преди убийството, но и до днес отрича да има участие в посегателството срещу нея.

На днешното заседание родителите на Яна отново не са присъствали в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови