Quantcast

Съдът отмени таксата на EVN за пускане на тока

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2014 в 17:03 2349 0

Пловдивският апелативен съд разпореди EVN Електроснабдяване ЕАД да спре прилагането на част от клаузите в общите условия на електроснабдителното дружество, съобщават от „Сдружение за правна помощ на потребителите” (СППП).

Решението на съда е било взето на 8 декември и е по делото на СППП срещу общите условия на EVN.

"Компанията EVN вече няма право да изключва електричеството без предупреждение заради неплатени сметки, както и да събира пари за повторно включване към мрежата", казват от сдружението пред БНР.

Юристите на СППП смятат, че последното произнасяне на Апелативния съд има изпълнителна сила и трябва задължително да се изпълни, дори и преди да се обжалва пред Върховен касационен съд (ВКС).

От EVN обаче са на друго мнение. Те обясниха, че общите им условия продължават да действат, тъй като това не е окончателно решение по казуса и решението може да бъде обжалвано пред ВКС.

"Решението подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС) в едномесечен срок от официалното му съобщаване на страните, което предстои. EVN ще се възползва от правото си да обжалва решението пред горна инстанция", казват от дружество пред "Дарик".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X