Родни джихадисти зоват за война в името на Аллах (видео и снимки)

OFFNews 27 ноември 2014 в 10:19 18650 36

Ахмед Муса и сподвижници със знаме на Ислямска държава

Прокуратурата разпространи част от материалите, които ще бъдат прикрепени като доказателствен материал срещу задържаните в Пазарджик седем души с повдигнати обвинения. 

Първото обвинение е за това, че от юли до ноември 2014 година в Пазарджик Ахмед Муса е организирал и ръководил група с членове Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Стефан Димитров и Александрина Ангелова. Групата си е поставила за цел да върши престъпления против републиката, като проповядва антидемократична идеология, изразяваща се в разпространение на идеите на терористичната организация Ислямска държава.

Срещу тях има и второ обвинение за това, че за същия период от време в Пазарджик, Пловдив и Асеновград са вършили пропаганда за война – словесно и чрез публикуване на фотографии, видеоматериали и колажи в интернет с логото на Ислямска държава.

Според ДАНС не са засечени финансови потоци, които да говорят за финансиране на групата от чужбина. Версията на прокуратутара е, че задържаните проповядвали по чисто идеологически подбуди, като не са получавали материални облаги за това. В проповедите си Ахмед Муса е отправял призиви за включване в редиците на Ислямста държа, ако бъдат повикани. 

Проповед на Ахмед Муса в Пазарджик:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!