Ремонтът на бул. "Витоша" ядоса търговците (снимки и видео)

Владислава Тричкова Последна промяна на 07 април 2015 в 17:15 6903 5

Дългоочакваният ремонт на столичния бул. "Витоша" започна в началото на месеца, а с него стартираха и проблемите на търговците.  

Свикнали сме кафенетата и магазините по булеварда да са препълнени, а намирането на свободни места - предизвикателство. Днес обаче нещата не стоят по същия начин.

Заради шума, който наистина е нетърпим, както и заради праха, които се носи из въздуха, ремонтът се оказа пагубен за бизнеса.

Все повече стават хората, предпочитащи да изпият кафето си на по-спокойно място, а и трябва да признаем, че възможността да чуеш какво говори човекът до теб, без да се напрегнеш, е нулева.

Репортер на OFFNews разговаря с продавач-консултант на един от магазините на бул. "Витоша". Тя сподели, че заради ремонта човекопотокът по улицата е намалял в пъти, а въпреки часа (малко преди 16:00 ч.) продажба все още няма. 

Стоката наистина е от висок клас и следователно артикулите са по-скъпи, но магазинът съществува вече повече от 20 години, поясни продавач-консултантът.

Жената с носталгия си припомни ситуацията преди години, "когато да пазаруваш от "Витоша" беше престижно, а хората влизаха един след друг".

"Сега и един човек е много", категорична е служителката. 

Собственичката на магазина пък очаква с нетърпение момента, в който ремонтът ще приключи и тази част на улицата ще стане "елитна". 

Продавач-консултантката признава, че спадът в посещаемостта на магазина не се дължи само на ремонтните дейности, тъй като такъв се наблюдава от няколко месеца, но "сега положението е още по-зле". 

"Ситуацията в кварталните магазини стана по-добра, отколкото в центъра на София", добави служителката. 

Не е ясно кога ще свърши ремонтът. Той трябваше да е приключил още в края на миналата година, но се забави заради жалба, подадена от общинската фирма "Софинвест" до Комисия за защита на конкуренцията срещу Столична община.

Ремонтът на бул. "Витоша" е разделен на три етапа, като този е последният и включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”.  В момента обектът, които ще се ремонтира, е заграден, като и от двете страни на тротоара е оставено малко място, по което да минават пешеходците. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2015 в 01:09

ЗА ТЕЗИ ОТ ЕЛИТАРНИТЕ МАГАЗИНИ - ПЪТЯ КЪМ ПОРТОКАЛОВОИТЕ ГРАДИНКИ В ГЪРЦИЯ Е ОТКРИТ! А ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ПОТИЛИ И ПО ФИТНЕС -ЗАЛИТЕ - РАДОСТНА ВЕСТ - В ГЕРМАНИЯ ТЪРСЕЛИ ЗИДАРОМАЗАЧИ.

07.04 2015 в 22:39

Ужас!!
Циганските катуни превърнали Витошка в селски мегдан останали празни!
Ще намалее нивото на джуки, анцузи, тигрови прашки и "диагоналки" в квартала поне за 2 месеца! Какво ще правим, как ще се живее оттук нататък!?!

... може пък за пръв път от години хората живеещи в околните сгради за успеят да се наспят без да трябва да слушат пияни селяни да им реват под прозорците за месец-два, кой знае...

Ама после панаирът пак ще се върне де, пак ще си дойде селския мегдан, нема да се плащите, споко.

07.04 2015 в 19:45

Голям праз за онези с "елитарните" магазини.
ДГД
Ми да си затворят магазините, като им е спаднал човекопотокът и да отидат по топлите страни да си почиват.
Все някой друг им е крив и все от нещо се жалват.
И без това ценообразуването им е странно и алогично. За произходът на стоките и покупната им цена пък въобще няма да желаят да коментират.
Аре

07.04 2015 в 18:54

Добре де, не го ли очакваха? След 2-3 месеца всичко ще е готово и няма да имат проблеми !

07.04 2015 в 18:16

"Жената с носталгия си припомни ситуацията преди години, "когато да пазаруваш от "Витоша" беше престижно, а хората влизаха един след друг"."
За щастие светът се променя и който не иска или не може да се промени завинаги си остава в миналото.