Ремонтът на бул. "Витоша" ядоса търговците (снимки и видео)

Владислава Тричкова 07 април 2015 в 17:15 8011 5

Дългоочакваният ремонт на столичния бул. "Витоша" започна в началото на месеца, а с него стартираха и проблемите на търговците.  

Свикнали сме кафенетата и магазините по булеварда да са препълнени, а намирането на свободни места - предизвикателство. Днес обаче нещата не стоят по същия начин.

Заради шума, който наистина е нетърпим, както и заради праха, които се носи из въздуха, ремонтът се оказа пагубен за бизнеса.

Все повече стават хората, предпочитащи да изпият кафето си на по-спокойно място, а и трябва да признаем, че възможността да чуеш какво говори човекът до теб, без да се напрегнеш, е нулева.

Репортер на OFFNews разговаря с продавач-консултант на един от магазините на бул. "Витоша". Тя сподели, че заради ремонта човекопотокът по улицата е намалял в пъти, а въпреки часа (малко преди 16:00 ч.) продажба все още няма. 

Стоката наистина е от висок клас и следователно артикулите са по-скъпи, но магазинът съществува вече повече от 20 години, поясни продавач-консултантът.

Жената с носталгия си припомни ситуацията преди години, "когато да пазаруваш от "Витоша" беше престижно, а хората влизаха един след друг".

"Сега и един човек е много", категорична е служителката. 

Собственичката на магазина пък очаква с нетърпение момента, в който ремонтът ще приключи и тази част на улицата ще стане "елитна". 

Продавач-консултантката признава, че спадът в посещаемостта на магазина не се дължи само на ремонтните дейности, тъй като такъв се наблюдава от няколко месеца, но "сега положението е още по-зле". 

"Ситуацията в кварталните магазини стана по-добра, отколкото в центъра на София", добави служителката. 

Не е ясно кога ще свърши ремонтът. Той трябваше да е приключил още в края на миналата година, но се забави заради жалба, подадена от общинската фирма "Софинвест" до Комисия за защита на конкуренцията срещу Столична община.

Ремонтът на бул. "Витоша" е разделен на три етапа, като този е последният и включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”.  В момента обектът, които ще се ремонтира, е заграден, като и от двете страни на тротоара е оставено малко място, по което да минават пешеходците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews