От април започва ремонтът на бул. "Витоша"

Владислава Тричкова 21 март 2015 в 07:01 10329 17

От април би трябвало да започне третият етап от ремонта на бул. "Витоша". Не може да се каже конкретна дата, тъй като всичко зависи и от климатичните условия, съобщиха за OFFNews от Столична община. 

Въпросният трети и последен етап включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин” и е около 7 150 кв.м.

Ремонтът на бул."Витоша" е разделен на три етапа, като всеки от тях може да се ремонтира и въвежда в експлоатация самостоятелно. 

През 2012 и 2013 г. бяха приключени първият и вторият етап от обекта – в участъка от бул. „П. Евтимий” до ул. „Солунска”.

По проект от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”, са оформени две зони със сроден, но индивидуален облик. Те трябва да се третират с едни и същи материали на настилките, да са с еднакви като дизайн детайли на уличното осветление, както и да се работи по общи принципи на озеленяването. 

Тротоарите от двете страни на пешеходното платно трябва да са с ширина около 6,5-7 м. 

Предвижда се пред входа на ритуалната зала "Триадица" да бъде изграден фонтан. Това обаче ще стане след провеждане на конкурс. 

Също така се очаква третият етап от булеварда да е по-богато озеленен от предходния. Тревните площи ще бъдат оформени с храсти и цветя, а допълнително ще се разположат групи с декоративни кашпи със сезонни цветя. 

Ремонтът трябваше да приключи до края на миналата година, но заради жалба, подадена от общинската фирма "Софинвест" на 1 август 2014 г. до Комисия за защита на конкуренцията срещу Столична община, той се забави. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги

Вече 3 години продължава реконструкцията на бул. "Витоша".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!