От април започва ремонтът на бул. "Витоша"

Владислава Тричкова Последна промяна на 21 март 2015 в 07:01 9529 17

От април би трябвало да започне третият етап от ремонта на бул. "Витоша". Не може да се каже конкретна дата, тъй като всичко зависи и от климатичните условия, съобщиха за OFFNews от Столична община. 

Въпросният трети и последен етап включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин” и е около 7 150 кв.м.

Ремонтът на бул."Витоша" е разделен на три етапа, като всеки от тях може да се ремонтира и въвежда в експлоатация самостоятелно. 

През 2012 и 2013 г. бяха приключени първият и вторият етап от обекта – в участъка от бул. „П. Евтимий” до ул. „Солунска”.

По проект от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”, са оформени две зони със сроден, но индивидуален облик. Те трябва да се третират с едни и същи материали на настилките, да са с еднакви като дизайн детайли на уличното осветление, както и да се работи по общи принципи на озеленяването. 

Тротоарите от двете страни на пешеходното платно трябва да са с ширина около 6,5-7 м. 

Предвижда се пред входа на ритуалната зала "Триадица" да бъде изграден фонтан. Това обаче ще стане след провеждане на конкурс. 

Също така се очаква третият етап от булеварда да е по-богато озеленен от предходния. Тревните площи ще бъдат оформени с храсти и цветя, а допълнително ще се разположат групи с декоративни кашпи със сезонни цветя. 

Ремонтът трябваше да приключи до края на миналата година, но заради жалба, подадена от общинската фирма "Софинвест" на 1 август 2014 г. до Комисия за защита на конкуренцията срещу Столична община, той се забави. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги

Вече 3 години продължава реконструкцията на бул. "Витоша".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2015 в 02:23

А гнусните плочки с абсурдната подредба нямат ли намерение да ги сменят?

23.03 2015 в 17:24

А дали ще махнат найлоновите колиби за пушачите?

23.03 2015 в 17:23

А няма ли да махнат найлоновите колиби за пушачите?

23.03 2015 в 12:13

"Предвижда се пред входа на ритуалната зала "Триадица" да бъде изграден фонтан. Това обаче ще стане след провеждане на конкурс. "

Ще е като предишния ли , сегашния конкурс. Най-некадърния но връзкар ще направи поредната недомислица в центъра на София!!!
Кой спомена за предишния, защо не работел. Ми няма да работи - щеше да търпи редизайн но понеже няма как да извадят пари от джобовете си, чакат да мине време и тогава пак да ни ги вземат от джобчето. Позната история...

22.03 2015 в 02:45

САМО КАТО ЧУЯ ЗА ФОНТАН В СОФИЯ И СЕ ПОТРИСАМ. ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА "ПЕЕЩИТЕ" ФОНТАНИ В ЕЗЕРОТО АРИАНА, ТА КАТО СЕ СТИГНЕ ДО "БИДЕТО" НА ВИТОШКА. НЕ РАЗБРАХА ЛИ, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ ФОНТАНИ.

21.03 2015 в 23:21

Ще има втори фонтан, а каква стана с първия? Защо го спряха?????????????

21.03 2015 в 15:08

Да има сфетофари на Солунска задължително и проблемът на задръстванията по малките улички е решен защото (Т) пешеходци ги образуват

21.03 2015 в 14:49

Не са важни фонтаните тук, ами ДЪРВЕТАТА!!! Иначе това широко пешеходно пространство е изхабено. Защо няма по едно голямо дърво в тези цветарници на снимката??

21.03 2015 в 14:47

Сто етапа за смяна на една настилка - атомна централа да беше щеше по-бързо да е готова, бахти флегматичната активност... И стига с тези компрометирани псевдоконкурси за фонатани и сценки на всяка крачка бе, толкова ли креативно осакатени са "специалистите" в СО!? Гнусният фонтан, който с месеци стои така, нали имаше допитване и трябваше да го разкарат - още стои. Веднага на някой мозък в Общината му хрумнало на негово място да се слагала статуя на Бай Ганьо - сложете я пред входа на СО, да ви напомня как се държите и оставете малко празни пространства, стига слагахте всякакви щуротии на всяко по-голямо празно кътче, че ми се повръща вече от пенсионерския ви подход и мислене!

21.03 2015 в 14:23

Фонтан трябва да се построи пред Врабча 1, както и затворен парк с архари. Иначе какво ще правят другарите Румен и Гоце?