Разсадник раздава 5000 бели бора, помогнете да спасим фиданките

OFFNews 21 април 2020 в 13:09 41035 1

В разсадник има излишък на бял бор (Pinus sylvestris). Подаряват се 5000 броя. Каквото не се вземе, до петък, ще бъде унищожено. Затова хората с добри сърца от разсадника искат да ги спасим заедно. Това съобщават от фейсбук страницата Гората.бг.

Условие е да се вземат минимум 200 броя от организация/населено място/община/лице, по логистични причини. Както и всеки си заплаща куриера (около 30 лв. за 500 броя) или ги взема от място. Допуска се да се групират желаещи по населени места, посочват инициаторите на благородната инициатива.

Борът е 3-годишен, на "гол корен", но не е много едър и добре съхраняван, изпраща се обработен против просъхване, реалистично е при добро засаждане, както последваща грижа, да се очаква между 50-70% прихващане.

Все още има добро време позволяващо засаждане в по-голямата част от страната, ще се постараем да го изпратим следващите 3 дни, за да се засади максимално скоро.

Задължително е да се засажда законно. Като място и като организация (без групи и масови събития). Желателно е да се заявява за по-големи надморски височини (поне 500 метра, по-добре повече), като изключения се допускат за озеленяване и от експерти.

Който желае да пише съобщение на страницата или на мейл [email protected], като посочи:

1. Имена на лице и организация;
2. Телефон за връзка;
3. Адрес на електронна поща;
4. Желано количество;
5. Информация къде ще се засади.

Повече за вида, тук: https://bg.wikipedia.org/…/%D0%91%D1%8F%D0%BB_%D0%B1%D0%BE%…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови