Раздават ордени и медали за строежа на метрото

OFFNews Последна промяна на 07 май 2015 в 13:24 5688 15

Стоян Братоев

Директорът на „Метрополитен“ Стоян Братоев да бъде удостоен с орден „Стара планина“ за строежа на столичното метро, приеха министрите на заседанието на Министерския съвет.

Освен това правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да награди с медал „За заслуга“ екипа, работил по изграждането на метрото. Медали ще получат инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и проф. инж. Божидар Божинов.

От правителствената пресслужба съобщават, че инж. Кирил Зайков е зам.-началник на управление „Инвестиционна дейност” в „Метрополитен” ЕАД и е ръководител на проекти от разширението на метрото, включени в ОП „Транспорт”, инж. Валентин Тодоров е зам.-началник на управление „Експлоатация” и ръководител на комплексните пускови изпитания на отделните участъци от развитието на метрото, инж. Димитър Тодоров е директор на проекти за разширение на метрото по част „Електромеханична”, а проф. инж. Божидар Божинов е консултант на повечето участъци от разширението на метрото по части конструкции, инженерно-геоложки и хидрогеоложки условия.

Като мотив правителството посочва „значителния им принос при подготовката на проектите, строителството и въвеждането в експлоатация на отделните участъци на софийското метро“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2015 в 08:26

Искам и аз орден ,участвал съм в изграждането на три МОЛ-а в България и няколко хотела по морето и Банско .

08.05 2015 в 00:50

Пародия! Не зная дали да рева или да се смея. Това е 60 млн. проект и го раздухват все едно кокошка е снесла златно яйце. Това е дъното и ако се дадат такива ордени, ГЕРБ има -1 сигурен глас за местните избори, а и като цяло. Да не говорим, че са налице и престъпни практики в изпълнението, които покриваха усърдно всички институции. Не, че не оценявам метрото, разбира се, ама Орден "Стара Планина", извинявайте, ама WHAT THE FUCK!?!?!?

07.05 2015 в 19:08

Ефтин ПиАр опит да се нахъсат Софиянци за изборите, но все пак критичната маса от избиратели в столицата е с най-висок процент и надали ще има силен ефект. Въпреки това най-вероятно изборът ще бъде ГЕРБ, макар и с малко над 50%. Не искам да засягам привържениците, но едно е да си народен човек, друго да си ГЛУПАК. Двете неща не е задължително да вървят ръка за ръка, макар че у премиера съчетанието е точно такова.
КОНГРЕЧУЛЕЙШЪНС на одобрените за награждаване - вие допринасяте стойността на държавните отличия да се доближи до тази за тяхното производство в Китай, ако сте истински достойни граждани ще ги върнете!

07.05 2015 в 18:03

Кънчо Путкодеров горкия си чака червените пак да управляват, ама няма как да се случи. Те обраха каквото можаха, сега нито има кой да ги избере, нито какво да откраднат.

Относно награждаването на изброените в статията, пълен смях. Че някой си е свършил възложените задачи, на всичкото отгоре и некадърно, е несериозно да се раздават награди....

07.05 2015 в 17:13

Защо не, то кой ли вече не се сдоби с този "орден", някога символ, че си го заслужил с труд, а сега - евтино парче тенекия. После и при мутрополит Николай да отиде, архонт да стане.
Реално орден би заслужил този, които изкара БДЖ от клоаката и отново превърне железниците в цивилизован и удобен начин да пътуваш.

07.05 2015 в 16:54

Със същия орден, само че тиквен, може да се награди и ББ за недовършената, строена-недостроена от него Южна дъга и създадените в резултат от това километрични опашки по Околовръстното при Младост 4 и Горубляне.

07.05 2015 в 16:49

Какъв е толкова значимия принос на метрото за България? Аз виждам полза само за софиянци. Или може би София е България?????????
ДОКОГА?!

07.05 2015 в 16:47

И с какво този човек е заслужил такова високо отличие?
Каква е разликата между негояите заслуги(че си върши работата, за която му се плаща) и заслугите например на един учител, който също си върши работата?

07.05 2015 в 15:09

А ударници на труда няма ли да има? Тиквоо, тиквоо червена.

07.05 2015 в 14:09

Фурко-изклесък-копиенаКънчо,
първом аз на тебе ше ти го сложа, после се оправяй нататък с другите.
Къш бе майкативустатадапоеба! Оди си у клуб+зет исиебаваймаката.
:)))))