Раздават ордени и медали за строежа на метрото

OFFNews 07 май 2015 в 13:24 6540 15

Стоян Братоев

Директорът на „Метрополитен“ Стоян Братоев да бъде удостоен с орден „Стара планина“ за строежа на столичното метро, приеха министрите на заседанието на Министерския съвет.

Освен това правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да награди с медал „За заслуга“ екипа, работил по изграждането на метрото. Медали ще получат инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и проф. инж. Божидар Божинов.

От правителствената пресслужба съобщават, че инж. Кирил Зайков е зам.-началник на управление „Инвестиционна дейност” в „Метрополитен” ЕАД и е ръководител на проекти от разширението на метрото, включени в ОП „Транспорт”, инж. Валентин Тодоров е зам.-началник на управление „Експлоатация” и ръководител на комплексните пускови изпитания на отделните участъци от развитието на метрото, инж. Димитър Тодоров е директор на проекти за разширение на метрото по част „Електромеханична”, а проф. инж. Божидар Божинов е консултант на повечето участъци от разширението на метрото по части конструкции, инженерно-геоложки и хидрогеоложки условия.

Като мотив правителството посочва „значителния им принос при подготовката на проектите, строителството и въвеждането в експлоатация на отделните участъци на софийското метро“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!