Разчистват скалната маса при 8 км на АМ ''Струма''

Остава затворен и пътят в Искърското дефиле

OFFNews 31 януари 2021 в 09:05 2179 0

Очаква се движението между 7-ми и 9-и км от АМ „Струма“ да бъде пуснато в понеделник. Дали това ще се случи, ще стане ясно след огледа на геолозите.

Поради срутване на скална маса в събота вечер, движението временно се осъществява двупосочно в платното в посока София.

Създава се организация за разчистване на падналата скална маса в платното за Перник на АМ “Струма”, в участъка от 7-ми до 9-ти км. Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса, каза пред bTV председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, след като направи оглед на отсечката. Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места, добави той.

Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на АМ “Струма” сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления, заяви председателят на АПИ.

„Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая”, съобщи Румен Сечански, директор на Областно пътно управление - София пред Нова телевизия. По думите му мрежата не е издържала, защото падналият къс е бил по-голям.

Остава затворен и пътят в Искърското дефиле. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в района на село Елисейна. Опитите за разчистване на терена продължават.

По думите на кмета на Община Мездра и от двете страни на срутището се работи интензивно. В момента колите минават по алтернативен маршрут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews