Разчистиха дерайлиралият влак от жп гара Калояновец

Offnews 13 юли 2014 в 16:55 2693 0

Днес военнослужещи от Българската армия извършиха аварийно-възстановителни дейности в района на гарата, където вчера дерайлира бързият влак София - Варна. При инцидента загина машинистът на влака, 14 души бяха ранени.

Към 14.30 часа железопътната линия в района на гара Калояновец вече е разчистена и напълно освободена за движение на влакове.

Имало е доста поражения по самия релсов път, съответно по направленията за Бургас и Варна.

Първото е вече в експлоатация, след премахването на вагоните, но работата по втория ще отнеме най-малко един месец. Щетите там са сериозни, има релси, които са излезли от мястото си.

Тази сутрин Милчо Ламбрев, шефът на Национална компания железопътна инфраструктура, съобщи, че влакът София – Варна се е движил със 110 км/ч при влизането си в района на гара Калояновец.

По непотвърдени все още данни изглежда, че при катастрофата композицията е била управлявана от ранения помощник-машинист, а не от загиналия машинист - 38-годишният Венко Тодоров от Пловдив.Помощникът-машинистът вече е разпитан от служители на МВР.До този момент обаче не става ясно какво им е казал.

Рано сутринта три от вагоните на композицията бяха махнати от релсите. Оказа се, че има разрушени релси и част от оборудването. Щетите от инцидента са около 2 млн. лева. Предстои ремонт на чисто новия железопътен път, който беше пуснат в експлоатация преди едва два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!