Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Ранобудните студенти пуснаха празнично видео обръщение (видео)

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2013 в 15:37 7564 20

С окупирането на най-голямата аудитория в Софийския университет започна освобождаването на узурпирана България. Това заявиха Ранобудните студенти в празнично видео обръщение.

„В действията си търсихме възможност, надежда не само за държавата ни, но и за човечеството. А Вашите очаквания ни дадоха отговорност. Тя изискваше от нас да кажем нещо повече от "оставка". И затова дойде нашият ред, на нашето поколение.. да проговори... да иска... да демонстрира”, допълват те. 

„Учеха ни с примери от улицата и медиите. Налагаха ни за авторитети мутри и мутреси, тарикати и престъпници. За нас се говореше, че сме провалени. Че нямаме общи идеали, нямаме кауза. Че сме хипериндивидуалисти, че сме се атомизирали, самозатворили и че не умеем да усещаме другите. За нас, се говореше, в повечето случаи, отрицателно. Но ние не се лъжем, защото знаем, че всички бяха прави за отделни неща”, казват още Ранобудните студенти във видео обръщението си.

„Аулата на Университета се обръща към всички. Битката се води от векове и ще продължи да се води. Добро и зло - това е. Можещите, мислещите... срещу подстрекателите, авантюристите, продажниците, абсурдните. Хората срещу мафията. На Коледа ви казваме, че шансът да победим не е малък. Побеждаваме вътре в нас. Всеки ден, в който мислим за това. Всеки ден, в който сме заедно, в който се обичаме, в който се подкрепяме и в който мислим малко по-позитивно”, посочват студентите.

„Ние поехме щафетата. Защото... това е нашето време. Може би избързахме. Но сме наясно, че промяната изисква време и участие. Нямаме напразни илюзии. Вярваме в нас, вярваме във вас. Имаме много кураж и много доза търпение. И няма да се предадем, и няма да спрем, и ще стискаме, и ще се борим, и... така. Причината ни е, че настояваме за настоящето. Защото всички искаме бъдеще в България. Заедно. Весела Коледа и Честита нова година! Нека е Велика”, завършват обръщението си студентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.01 2014 в 15:58

Мили студенти,

Не мисля, че ще успеете в начинанието си. Аз съм все още сравнително млад (31 г.), но вече мога да видя неизбежния ви провал. Ето защо ви благодаря и подкрепям безусловно. Аз не мога да повярвам, но вие можете!!! Не слушайте тези като мен и по-дъртите, които ви се правят на по-умни и мъдри. Вярвайте. Рано или късно ще се разочаровате, но сега ви е времето да бъдете романтици, а и нека видят малко зор тези помиари. Когато мога съм с вас на площада (макар и да не вярвам).

Не се отказвайте, мили студенти.

02.01 2014 в 10:40

АРОГАНТ,тези хора не са комунисти-познавам един от тях-той ,приятелю пише докторантура за комунизма в българия-така ,че това ,което ти твърдиш е лъжа и то глупава.Може да не те интересува мнението ми,но моето мнение се възгражда въз основа на моят живот!!!!Моят живот е живот на сирак ,живеещ под наем със 100 или 150 лева в джоба месечно.За които аз се трудя в шивашка фабрика.Ако ти беше с такива доходи студент на издръжка от НПО по музикална педагогика друга песен щеше да пееш

31.12 2013 в 23:54

Време е да се създаде една нова България! Не ме е страх ,какво ще изгубя...достатъчно търпяхме! Това е времето за промяна,да повярваме отново...! Аз ще съм с тях до края...!

31.12 2013 в 23:51

Време е да се създаде една нова България! Не ме е страх ,какво ще изгубя...достатъчно търпяхме! Това е времето за промяна,да повярваме отново...! Аз ще съм с тях до края...!

31.12 2013 в 20:56

Също като преди 70-80 години – шепа млади екстермисти /терористи/се самоопределят за “умни, красиви, раннобудни….” борци за справедливост, неразбрани от обществото, преслевани от властта… те преди годни се наричаха “ремсисти” (от РМС), днес “протестъри” – едно време лепяха позиви, днес – пишат по стените на фейсбук и във форуми – едно и също – “долу тия, да живеят нашите” – кой са тяхните – не могат да кажат, защото и те не знаят. Та искам да повторя “Хора – БДЕТЕ”, защото само за 3.5 години един примат от Банкя ни върна 15 години назад, а в момента тези “умни и красиви” – искат да ни върнат 70 години назад! А какви са – демократи или комуняги – ще ги познаете по делата и призивите. Комунизма няма да си отиде, докато не спрем да ползваме комунистическите номера и пропаганди. А при тях са в изобилие.

31.12 2013 в 19:38

Я малко повторение... не пречи.
Какво ли, ако изтече информация, от ДАНС примерно, с истинските имена и адреси на червеногъзите тролове???
Нова ниша в бизнеса - дрянови тояги по 2 метра за левче и малко търпение. :D

И малка добавка - лично бих се погрижил, балкански да пикае през тръбичка поне една година, хахахахахахаха.

31.12 2013 в 19:01

Blagodarq vi vie ste ma6eto spasenie nie v4e si otivame kusmet deca moi trqbva da progonim komunizma na vsqka CENA

31.12 2013 в 18:34

Тъпи и упорити раноблудни студенти. Ама правителството излязоха още по-тъпи и по-упорити.

Ей това му лошото да си тъп и упорит, щото винаги ще се намери някой още по-тъп и упорит от тебе, хахаха...

Лустрация, оставка и боза от 5 ст., ама друг път!

31.12 2013 в 18:33

Пожелавам на всички много здраве и късмет,благословена 2014 година.На екипа на оффа също,но и повече обективизъм и по малко пристрастие и цензура.

31.12 2013 в 17:25

Довечера ще викате ли ФОСТАФКА? Да не земе да си помислите че тия на Батенберг ви подкрепят само защото ще се слеете с тях.

‪#‎occypymyass‬, ‪#‎shitWITME‬, ‪#‎dontshave‬, ‪#‎looklikeHESUS‬, ‪#‎несекъпи‬, ‪#‎биясаслошите‬, ‪#‎Фостата‬, ‪#‎още3години‬ ‪#‎НиеНеКрадемСамоСиБерем‬