Пуснаха шефа от ГЕРБ: Невинен е, че племенникът му стреля с неговото оръжие

Партията го изключи за трети път

OFFNews 02 септември 2017 в 12:51 12874 5

Председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков от ГЕРБ е освободен от ареста, съобщи бТВ. Срещу него не е повдигнато обвинение и мярката му за неотклонение не е удължена.

С неговия пистолет 6-годишният му племенник уби мъж на празненство във Виноградец. Смъртоносно беше прострелян 47-годишният съдържател на заведението Наско Тонкев.

Официалната версия, по която работи прокуратурата, е, че изстрелът е произведен неволно, след като оръжието е попаднало у детето случайно. 

Междувременно синът на жертвата се усъмни, че не е стреляло детето. Дъщеря му пък разказа, че е присъствала през цялото време на веселбата в заведението и баща ѝ е убит неволно не от детето, а от Влайков. По думите ѝ детето си играело настрана, а Тонкев и Влайков разглеждали оръжието.

Според роднините полицията е взела натривки от ръцете на детето и истината ще излезе наяве.

Влайков е известен и с други провинения - пребива син на общински съветник, а преди пет години той намушка с нож случаен гражданин след пътен инцидент. Поради това два пъти е изключван от партията. 

Днес Влайков беше изключен за трети път от ГЕРБ. Изпълнителната комисия на партията прекрати членството на председателя на Общинския съвет в град Септември.

"Партията оттегля политическата си подкрепа от Влайков като общински съветник и председател на Общински съвет - Септември, както и го призовава да напусне общинския съвет като подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник", съобщиха от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7935

9

А ла карт

04.09 2017 в 09:15

Внимание!!!Ако коментирате в Офнюз,трябва да се придържате към стандартите преди 1989 г, когато мислехме едно, а трябваше да говорим друго, съобразено с единствено правилната линия на партията или трябва да се придържате към новоговора /от романа на Оруел.....

11739

5

muhlio

02.09 2017 в 16:45

"Влайков е известен и с други провинения - пребива син на общински съветник, а преди пет години той намушка с нож случаен гражданин след пътен инцидент. Поради това два пъти е изключван от партията.
Днес Влайков беше изключен за трети път..."

УНИКАЛНО!!!
Ако някой иска да става член на Герб...знае рецептата.

29217

4

Лопе де Вега

02.09 2017 в 16:01

Два пъти е изключван и три пъти приеман? Ама тоя е безценен кадър. Такъв партиен герберски активист е направо за затвора без съд, мислене и чудене.

Поздрав!