Протестиращи поискаха импийчмънт на президента и оставката на Вежди Рашидов

OFFNews 26 октомври 2022 в 20:59 3160 4

протест

Снимка БГНЕС

Протестиращите обещаха подобна проява и идната сряда.

Активисти на Сдружение БОЕЦ поискаха България да помогне с оръжия на Украйна, импийчмънт на държавния глава Румен Радев и оставка на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов на протест пред сградата на президентството.

Според протестиращите пътят към мира е Русия да бъде победена. А политиката, която води Радев може да въвлече страната ни във войната.

Оставката на Вежди Рашидов пък се иска, заради убежденията му, че ако България помогне на Украйна с оръжие, ще стане част от конфликта.

"Лично за мен това са срамни решения, които взима нашият президент, опорни точки, несериозни, по отношение на един изключително сериозен проблем", казаха участници в акцията на БОЕЦ, цитирани от БНР.

Протестът пред сградата на президентството не затрудни движението. Но от сдружението обещаха да излязат пред президентството и другата сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

KrasimirL

31.10 2022 в 13:56

В едно съобщение на ДАНС преди месец или два беше казано, че висш политик в България е агент на руското разузнаване. Но не казаха кой е този висш политик. Но като гледам делата и изявите на наши политици и генерали - политици сякаш се сещам кой може да е той. Така през 9 09.1944 година един генерал от българската армия - мисля, че беше генерал Иван Винаров, но може и да бъркам - е бил руски агент и е помогнал за деветосептемврийския преврат и армията не се е намесила.

4038

1

Moirae

26.10 2022 в 21:11

Военният министър на Латвия: "Неразбираема и „близка до предателството“ е позицията на България и Унгария"

https://gospodari.com/voenniat-ministar-na-latvia-kritikuva-balgaria-za-otkaza-da-izprati-orazhie-na-ukrayna/

 
X

Да помогнем на украинските деца!