Протест на пешеходната пътека, след като пиян шофьор уби момче на 15 години в столицата

OFFNews 03 септември 2023 в 19:20 4345 1

Снимка Facebook / "По света и у нас" - новините на БНТ

Граждани се събраха на протест в центъра на София, при пешеходната пътека, на която късно снощи пиян шофьор блъсна и уби 15-годишно момче, съобщи БНТ. "Каквото и да се случи, няма да се върнат децата ни. Животът за нас свърши. Това безумие не спира, необяснимо е, пешеходна пътека, всичко е осветено", заяви бащата на загиналия тийнейджър, цитиран от агенция "Фокус".

"Пазете си децата. Спокоен, внимателен и перфектен за всичко беше моят син, все още го чакам да се прибере. Дано нашият син е последният", допълни майка на детето.

"Всяка следваща катастрофа е ново страдание за нас, родителите. Забива се като пирон и болката няма край, цяла нощ не сме спали. Местим се от кръстовище на кръстовище. Това сподели през сълзи Петя Иванова, изгубила сина си във войната по пътищата и организатор на бдението на пешеходната пътека, където в събота вечерта 15-годишно момче, беше блъснато и убито от пиян шофьор в София.

Тя уточни, че утре има организиран протест пред МВР, но не е организиран от нея.

"Калин Стоянов направи много за нас, законът трябва да бъде променен", уточни тя.

Близки и родители на загинали по пътищата ще запалиха свещ и поставиха цветя на пешеходната пътека в столицата, където 15-годишно момче намери смъртта си. Те искат да има термин "пътно убийство" и винаги, когато има алкохол и наркотици, да е умишлено убийство.

"Не може, когато има алкохол и наркотици, да е убийство по непредпазливост. Да убиеш децата ни на пътя, да оставиш едно дете на 15, това не е непредпазливост", допълва Петя Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

03.09 2023 в 23:49

Тази вечер говорих с моята, да се пази, да се пази, да се пази ... трябва да знае, че като пие ще лежи 3-4 години, дори да не е направил нищо и ще им дойде акъла.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки