Производител на месо за дюнери се оплака от рекет от Агенцията по храните

OFFNews Последна промяна на 19 май 2015 в 22:22 11889 12

Един от най-големите производители на пилешко месо за дюнери се оплака от изнудване от страна на Агенцията за безопасност на храните.

В средата на миналата година Агенцията по храните затваря цеха за пилешко месо заради неспазване на хигиената. Ръководството на фирмата обаче е на мнение, че инспекторите са превишили правата си и подават жалба в полицията, съобщава bTV. 

Година по-късно в обектите на фирмата идва нова проверка и следва ново затваряне на цеха. Сред основните забележки на инспекторите са били силно замърсени стени, които според изпълнителния директор на фирмата Александър Блажев това са обичайни за процеса замърсявания, които са леки и се отстраняват лесно.

Сред констатациите на Агенцията била и липсата на топла вода в цеха, което според Блажев не е вярно, тъй като топлата вода идва, след като се източи малко.

Според създателя на фирмата Аладин Харфан истинската причина за случващото се е неуспешен опит за рекет от страна на Агенцията по храните от миналата година.

Поискаха ми 10 000 лева и казаха, че иначе ще затворят производството за един месец. На следващия ден таксата скочи на 10 000 евро и аз отказах – утре ще поискат 20 - 30, обяснява Харфан.

Други големи търговци на дюнери потвърждават, че има насочен атака от Агенцията към фирмата на Аладин, тъй като са били предупреждавани от инспектори да не купуват месо от него.

Някои от тях също се оплакват от рекет от страна на Агенцията по храните.

Директорът на Агенцията Пламен Моллов е категоричен, че тези твърдения са абсолютна клевета.

Имаше разследване на службите, но то завърши без резултат, подчерта той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2015 в 03:09

Тоя от Аладин реве за рекет а на мен като дюнерджия само лайняно месо ми праща!!!!!Тря се затегне контрола...

23.05 2015 в 15:59

Вижте кво хора, тоя човек се занимаваше в пловдив с дюнердийници и с течение го е докарал много далеч. Сега ние си дрънкаме тука, а те би следвало да осъдят държавата и това ще е правилно. Отговорни за понесените загуби ще бъдат тия мизерници от агенцията, а потърпевшите аз ти той тя то - ние, защото излизат от хазната тези пари. Сега, като потърпевши - ще седите ли като едни овце квито ви знам че сте, дето само блеят по форумите, или ще им потърсим сметка - кой ще ги плаща загубите, и кой ще лежи накрая в затвор ! Дейба майка им долна аз крадлива

21.05 2015 в 10:45

Гошо и ... са на 100 % прави. Ако както 1234 казва, работещите в АХ смятат, че са им ниски заплатите, никой не ги държи насила там. Свободни са да си ходят. Но те седят там, за да рекетират. На този принцип работят митничарите, данъчните и общинарите. Седят там само за да се включат в някоя схема за изнудване. И който поддаде веднъж, става донор докато затъне.
Сигурно и Аладин е давал, но по-малки суми. Сега изведнъж са вдигнали мизата и той почва да вие.
А колко такива има, които дават и не смеят да се оплачат...

20.05 2015 в 21:01

Не яжте при арабеските!

20.05 2015 в 13:14

@1234 - плащат им толкова колкото работят.. В БГ всеки си мисли, че заплата му е ниска... Еми да се замисли дали случайно с работата, която извършва успява да изкара и парите, които получава..

20.05 2015 в 12:33

Арабин да спазва хигиена - няма такъв прецедент по света.

20.05 2015 в 11:41

А знаете ли колко получава чисто на месец служител в тази агенция, с висше образование, ветеринарно?
Ще ви кажа – между 500 и 600 лева ЧИСТО.
С такава заплата който и да сложат, ще рекетира.

20.05 2015 в 09:39

Накратко - контролът се свежда до това ще плати ли някой рекета или няма.

Ако плати - дори и в метър лайна да му е цеха - все тая, всичко е наред.
Ако не плати - и като болница да е помещението (нямам предвид българска де, щото... ), пак ще се намери шепа прах в някой ъгъл.

Т.е. докато така се извършва "контрола" ние никога няма да знаем какво ядем, а производителите по никакъв начин няма да са мотивирани да поддържат нормални условия на производство.

Накратко - Печелят рекртьорите от агенцията по храните и мошениците, които ни предлагат лайна, но са си платили рекета.
Губят всички останали - ние и тези, които евентуално биха вложили средства в по-нормални условия за производство.

Далаверка.

(Пък ние, за да ни е леко на дущата, ще опсуваме всички и ще идем да хапнем по един дюнер, направен някъде, където разни работи са "силно замърсени", но пък чинно са си платили рекета)

Да ви е сладко!

20.05 2015 в 06:24

В дюнерите имало месо? И то от цех? С изиквания за хигиена? Три пъти по ново 20.

19.05 2015 в 23:26

Аладин фуудс нямат заведение във Варна :). Нещо си се объркал