Програма за здравно образование учи децата как да реагират при инсулт

FAST Heroes 112 / БЪРЗИ ГЕРОИ 112 и 3-те симптома за бърза реакция

OFFNews 21 април 2021 в 14:49 2333 0

Един от всеки 4-ма възрастни ще получи инсулт през живота си според проучвания на Световната организация по инсулт. А той е най-често срещаната причина децата да загубят преждевременно своите баба и дядо!

FAST Heroes 112/ БЪРЗИ ГЕРОИ 112 е програма за здравно образование, създадена от Световната организация по инсулт, Инициатива Angels и подкрепена от СЗО. Тя е насочена специално към деца от 6 до 9 години и разчита на ентусиазма им за учене и споделяне на нови знания в семейството.

За 5 учебни часа в рамките на месец децата научават как да разпознават безпогрешно 3-те симптома на инсулт и как да се обадят адекватно на 112, ако някой от техните близки пострада. Материалите, които децата ползват в обучението, са изключително забавни, полезни и интерактивни, а специално разработената за тях програма е напълно безплатна.
Програмата включва активното участие и на родителите. Тя може да се провежда както в клас, така и изцяло онлайн или хибридно.

Инсултът е лечим, но трябва да се реагира бързо – ако в рамките на 3 часа бъде предприета медицинска интервенция, шансовете да няма последици от него са над 90%!

За да се случи това, инсултът първо трябва да се разпознае – ето на това програмата FAST Heroes 112 / БЪРЗИ ГЕРОИ 112 обучава децата, които прекарват много време с бабите и дядовците си – най-рисковата възрастова група.

Чрез здравната програма FAST Heroes 112/ БЪРЗИ ГЕРОИ 112 децата ще получат знания, които могат реално да спасят живота на техните роднини и ще придобият важни житейски умения как да запазят спокойствие и да позвънят на спешния телефон 112 в случай на извънредна ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews