Проф. Рачев: Нощем ще сме като русенско варено в собствен сос

На морето сякаш е август, до края на месеца глътка свежест само сутрин, допълни климатологът

OFFNews 18 юни 2024 в 09:17 19969 0

Проф. Георги Рачев прогнозира жега до края на юни

Снимка БГНЕС/архив

Много слънце и горещини до края на юни, каза проф. Рачев

През следващите пет дни температурите ще са от 32 до 38 градуса, в четвъртък и петък ще е върхът на сладоледа в цяла България, прогнозира климатологът професор Георги Рачев по бТВ. 

„Това са влажните тропични нощи, когато просто се въртиш и целият си като русенско варено в собствен сос“, каза още той. 

В неделя евентуално ще има „захлаждане“. От температури между 33 и 38 градуса ще има леко понижение – до 30-35 градуса. В София може максималните температури може да бъдат и малко под 30 градуса – 28 градуса.

От понеделник до края на месеца отново ще бъде горещо с много слънчеви часове. „Сутрин ще бъде свежо, следобед – горещо и задушно. Глътка свежест сутрин, през останалото време – жега. Сухо време ни очаква до края на месеца със страшно много слънце“, каза професор Рачев.

„На морето сякаш е август, в момента е много хубаво, чистотата на водата е перфектна за началото на туристическия сезон“, каза проф. Рачев.

В Северна България може да има леки валежи, но също остава много топло с високи минимални и максимални температури. Вчера бяха последните валежи с гръмотевици, не се очакват нови скоро, посочи проф. Рачев.

От юг, през Сахара и Средиземно море продължава да идва топъл и сух въздух, допълни климатологът. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16