Приходите от нова игра на Тотото ще отиват за спортни бази

ОFFNews Последна промяна на 26 април 2015 в 17:03 1700 0

"Готови сме да стартираме нова игра на спортния тотализатор, която да поощрява строителството на спортна инфраструктура в страната".

Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев във Варна.

"Колкото повече са постъпленията от даден район, толкова повече средства ще се отделят за него. Ако жителите на даден район играят повече, по-големи средства ще се отделят за техния град. Всичките пари, които пристигат в министерството ще бъдат отделяни за спортната инфраструктура на съответния град. Всички средства, които досега отиваха в министерството, ще бъдат инвестирани в регионите", допълни Кралев. 

Според министъра въвеждането на разсроченото изплащане на джакпота в играта "6 от 49" няма да отблъсне запалените тото играчи, които досега си получаваха накуп печалбата.

"Напротив, очаквам още по-голям интерес, тъй като джакпотът в 6/49 ще стартира не както досега от сто хиляди лева, а от един милион. От май всеки, който познае шестте числа гарантирано става милионер", обясни спортния министър.

В концепцията е залегнало да се изплащат 500 000 лева, а остатъкът от спечеления джакпот ще се получава в рамките на до седем години, като месечната сума ще е поне 30 000 лева или не по-малко от 1000 лева на ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови