Красен Кралев разпореди проверки на всички спортни клубове

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2015 в 12:21 4381 2

Красен Кралев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев разпореди проверки на дейността и степента на обществено внедряване на всички 1414 спортни клуба, получили средства по програми на Министерството на младежта и спорта през 2014 г., съобщи пресцентърът на ведомството.

Инспекторатът на министерството за пръв път ще анализира реалното състоянието на клубовете в съответствие с критериите, залегнали в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта – брой картотекирани състезатели; общ брой участници в държавния спортен календар; спечелените медали и класирания до 8-мо място в държавните първенства; включени състезатели в националните отбори по възрастови групи; класирания от 1 до 8 място на Младежките олимпийски игри в Нанджин, световни и европейски първенства, световни и европейски купи и регионални турнири; предлаганите за граждани спортни услуги. 

Клубовете ще трябва да предоставят данни с какви спортно-педагогически кадри разполагат и каква квалификация притежават те. Ще бъде направен също анализ по какъв начин клубовете стопанисват и използват наличната спортна база. Ще бъде поискано и мнението им за състоянието на съоръженията и тяхната пригодност за подготовка и провеждане на състезания. Ще се анализира какъв процент от общия бюджет на даден клуб отива за наеми, консумативи и поддръжка на използваната база.

Целта на проверките е да се осъществи диалог и обратна връзка с клубовете, за да се види реалното им състояние и работата им по отношение на детско-юношеския спорт, пишат от ММС. Резултатите от анализа ще послужат за отсяване на тези, които не развиват реална спортна дейност. При констатирани сериозни разминавания между дейност и финансиране ще бъдат направени допълнителни проверки.

Изготвеният анализ ще бъде използван при подготовката на новия закон за физическото възпитание и спорта.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2015 в 08:39

интересно е да направи справка за шахматните турнири и какво финансиране е имало за 2014г и какво финансиране е имало за другите спортове

19.02 2015 в 13:11

Може да започнете с хокея на трева!