"По мое време въздушните ни сили бяха много по-добре"

ОFFNews 02 октомври 2015 в 20:17 5758 9

В ефира на БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че по времето на мандата му от 2005 до 2009 година военновъздушните сили на България са били в много по-добро състояние.

Според него системното недофинансиране на отбраната ни още от времето на предния мандат на Борисов са довели до настоящите проблеми в армията и ВВС. 

Станишев допълни, че през мандата му е бил изготвен план за модернизиранe самолетите ни МиГ-29, който план е бил спрян след взимането на властта от ГЕРБ.

"Който не храни своя армия, храни чужда", каза социалистът и добави, че наскоро е открита спортна зала за 80 милиона лева и всичко е въпрос на приоритет на държавата и на обществото.

Лидерът на ПЕС смята, че е нужна координация на въздушните удари между Русия и водената от САЩ коалиция, за да се "избегне сакатлък". Той е на мнение, че Европа, САЩ, Иран, Турция, Сирия и Саудитска Арабия трябва заедно да се споразумеят за това как да се реши проблема с "Ислямска държава". 

ООН трябва да помогне много ефективно на района, за да се реши политическата криза и да се стабилизират страните - не само Сирия и Ирак, но и в Либия, където практически няма държава, ами са 4 групировки, сред които и Ал Кайда, които се борят за надмощие. 

С поред Станишев в момента е добре България и Румъния да натиснат в посока влизане поне във въздушното шенгенско пространство, ако не и сухоземно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!