Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

По Коледа се случват чудеса: Спира строителството в градинките в Младост

OFFNews 21 декември 2017 в 09:07 9280 3

Добра новина за хората в столичния квартал "Младост". В междублоковите пространства в квартала, на местата където имаше протести на граждани няма да се строи.

"След тежки и дълги преговори екипа ми успя да се договори с инвеститори и Столична община за преместване на строежите в междублоковото пространство, където имаше протести, влачене на хора, заложени бомби", заяви кметът на столичния район Десислава Иванчева пред OFFNews.

Тя уточни, че е получила карт бланш от столичния кмет Йорданка Фандъкова да бъдат изберани подходящи имоти от Софийски имоти, който да се върнат в капитала на районната община Младост

"В навечерието на Рождество имаме една страхотна новина за „Младост”. Получих уверението на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, че ще съдейства на 100% за решаване на проблемите със застрояването на междублоковите пространства в нашия район. То идва, след като с моя екип изготвихме мотивирано предложение, частните имоти в кризисни точки (зад бл. 70, до бл. 11 и др.), да бъдат заменени с общински терени, разположени далече от жилищните сгради", посочи Иванчева.

Според нея това обещание отваря още една врата за по-зелено бъдеще на столичния район.

"Както знаете, хиляди граждани на „Младост” се подписаха под предложението ми за изграждане на лесопарк край бул. „Ал. Малинов” в „Младост” 4. Терените там също са собственост на „Софийски имоти” ЕАД и са предвидени за застрояване. След изваждане от капитала им ще бъдат преотредени за озеленяване и тази наша мечта ще стане факт", доволна е Иванчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

3

ovgun

22.12 2017 в 13:31

Районният кмет няма никакви правомощия да спира строежи. За това и могат да я съдят за всеки опит да забави или спре строеж. И строежите няма да бъдат спрени, а преместени на по-малко критични места. Пред бл. 70 се молете да няма още 1-2 блока, която тя се мъчи да преговаря с небезизвестния Тони Златков, който след отвличането на сина му май е станал по-благосклонен за преговори. Пред бл. 320 лудият Логофетов е решил, че правото е на негова страна. Делата са загубени, тъй че той е решил да се доказва, не иска замяна. Трябва да се съберете и да си направите протест с медии, за да си спасите поляната. Ама ако може да не е в последния момент, като при бл. 70 след поставянето на оградите и идването на багерите. Фризьорката добре ги намества нещата, но сама трудно ще се справи, а всички са срещу нея.
 
X

Подкастът на OFFNews