Пловдив събира идеи за приобщаването на Марица към градското пространство

OFFNews 14 април 2015 в 19:09 2506 0

Снимка Здравко Митев

река Марица

От 15 април до 1-ви юни ONE ARCHITECTURE WEEK събира идеи за интегрирането на реката в социалния живот на културната столица.

ONE ARCHITECTURE WEEK, международният фестивал за съвременна архитектура и градска среда, обявява отворена покана за идеи, които да допринесат за приобщаването на река Марица към Пловдив. Конкурсът е насочен към предложения за намеса в и около реката по темата на фестивала тази година “ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА”, с която ONE ARCHITECTURE WEEK, част от платформата за съвременна култура ЕДНО, търси отговори на въпроса - “Каква е ролята на реката в съвременния град?”.

Жури, в което ще влязат представители на фестивала, Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019, ще избере петте най-интересни идеи. Те ще бъдат развити от екипа на фестивала и авторите им в сътрудничество с различни експерти, за да бъдат анализирани правните, финансовите и продукционните аспекти на всеки проект. След това петте идеи ще бъдат представени за обществено гласуване и идеята, събрала най-много гласове ще получи финансова подкрепа за реализация от ONE ARCHITECTURE WEEK.

Реализираната идея ще бъде представена по време на фестивала, който ще се проведе между 18 и 27 септември тази година в Пловдив.

Поканата на ONE ARCHITECTURE WEEK е отворена към всички, които имат идеи как могат да помогнат за интегрирането на река Марица в социалния живот на Пловдив и да стимулират посещаването на реката с грижа за природата.

Условията на конкурса и подробна информация могат да бъдат намерени ТУК.

ONE ARCHITECTURE WEEK е фестивал за съвременна архитектура и градска среда. Събитието е част от платформата за съвременна култура ЕДНО, води началото си от 2008 година в София, а от 2013 година се провежда в Пловдив. Фестивалът вече работи над различни идеи, свързани с реката: плаж, временна сцена на Марица, градско земеделие край реката и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови