Писателят Захари Карабашлиев говори за буквите и хората в инициативата Е-Академия

Предстоящата среща е посветена на светлия празник – 24 май

OFFNews 12 май 2022 в 13:44 885 0

Захари Карабашлиев

Снимка Издателство "Клет"

Писателят Захари Карабашлиев говори за буквите и хората

На 18 март от 17:30 часа предстои поредната онлайн среща от инициативата за личностно развитие Е-Академия на издателство Клет България. Гост-лектор е един от най-популярните и обичани писатели Захари Карабашлиев. Темата е „24 май - за буквите и хората“ и е посветена на наближаващия просветен празник. Всички желаещи могат да заявят участие тук.

По време на срещата Захари Карабашлиев ще отдаде необходимото внимание на значимия празник, като сподели своето виждане за ценността на буквите и думите, за този специален ден, какъвто нямат другите народи по света - празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката, културата и писмеността.

„С радост ще гостувам в това издание на инициативата Е-Академия именно защото темата е посветена на празник, значим за целия ни народ. За мен и моята професия буквите и думите са съществена част и смятам, че е важно да ги оценяваме и да ги използваме и подбираме внимателно в ежедневието си“, коментира Захари Карабашлиев.

Карабашлиев е български писател и драматург. Автор на романите „Опашката“, „Хавра“, „18% сиво“, на сборници, есета, пиеси и сценарии. Носител е на редица награди, сред които „Роман на годината“ на фонд „13 века България“, “Роман на годината” на фондация ВИК, „Христо Г. Данов“ и други. Неговата белетристика е превеждана и публикувана в редица държави, включена е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018“. Пиесите му са поставяни на сцени в България и чужбина.

Издателство Клет България организира инициативата Е-Академия за българските учители, за да ги подкрепи в личностното им израстване и развитие, за да им даде възможност да са част от срещи и дискусии с вдъхновяващи популярни личности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови