„Пирогов“ остава без уролози, ако не върнат на работа шефа на клиниката

Вероника Шербанова 12 декември 2013 в 11:19 2535 2

Снимка БГНЕС

"Пирогов"

 

Уролозите в „Пирогов“ отказаха да оттеглят оставките си заради уволнението на шефа на Клиниката по урология проф. Славчо Кънчев.

Ако проф. Кънчев не бъде върнат на работа до 10 януари, когато изтича едномесечното предизвестие на лекарите, те ще напуснат болницата.

Уролозите в двете отделения по урология и в детското отделение по урология подадоха в понеделник колективна оставка в знак на протест срещу налагания с години с години психически и физически тормоз от страна на началника на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов.

Медиците подавали нееднократно сигнали за случващото се, но проблемът така и не бил разрешен.

Д-р Борисов беше уволнен, като освен него с поста си се раздели и проф. Кънчев, тъй като не е успял да реши конфликта.

Никой не се свърза с мен да ми каже, че съм уволнен, научих от интернет, разказа пред bTV проф. Славчо Кънчев.

Ден преди уволнението началникът на Клиниката по урология беше временно отстранен, като в заповедта за това е записано, че отстраняването е по чл. 199 от Кодекса на труда – употреба на алкохол на работното място.

Проф. Кънчев работи в „Пирогов“ от 30 години и досега не е имал провинения.

Ще напуснем в знак със солидарност с проф. Кънчев. Ние сме професионалисти, ние сме един отбор. Или ще победим, или ще загубим заедно, коментираха уролозите.

След като информацията за напускането на уролозите беше разпространена в медиите, от „Пирогов“ обявиха, че не са съгласни с начина, по който скандалът е направен достояние за обществеността. По думите им това е довело до уронване на престижа на лечебното заведение.

Все още не е ясна позицията на болницата по повод ултиматума на уролозите. От „Пирогов“ обясниха, че директорът доц. Стоян Миланов не може да коментира ситуацията, тъй като е на среща в Министерството на здравеопазването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!