Quantcast

Петима руснаци платили по 1 млн. лева за българско гражданство през 2014 г.

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2015 в 18:39 25481 14

Петима руснаци са направили инвестиции от по 1 млн. лева през 2014 г. и така са получили българско гражданство, каквато възможност дава нашето законодателство, съобщи bTV.

Около 500 000 имота в Източна България пък са собственост на руснаци, става ясно от данните на Генералното консулство на Русия.

Временно или постоянно пребиваващи руски граждани има в областите Варна, Добрич, Бургас, Шумен, Ямбол и Сливен. Част от тях местят и бизнеса си в България, като често става дума за фирми за недвижими имоти или туроператорски услуги.

Все по-често руснаци избират да живеят в България не само през летните месеци, но и през цялата година. Най-често избираните за целта градове са по Черноморието.

Жителите на Поморие например са се увеличили двойно заради живеещите в града руснаци.

Въпреки това обаче през последните месеци се забелязва намаляване на руснаците, купуващи жилища у нас. Основната причина е нестабилният курс на рублата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2015 в 12:40

Братята славяни са добре дошли в БГ! Те идват с парите си и не чакат социални помощи. Хвала на БТВ, че поднесоха филм за руските граждани в България! Из страната има руснаци и из страната. Нашите политици трябва да разберат, че независимо, че сме в ЕС връзката ни с Русия не е само емоционална, но и икономическа! Ето, бизнесът в Германия вече протестира срещу санкциите в Русия. В ЕС се отчете загуба на 600 хил. работни места!

04.01 2015 в 10:38

Ауууууууууууууууу Русия ни завладя насраните гащи!

04.01 2015 в 10:20

А колко са турските собственици? Добре, че се разочароваха английските прошляци и спряха наплива си!Ей сега, като ни върнат и избягалите бежанци, съвсем ще потъмнеем...

03.01 2015 в 21:05

Тия ще да са гейове, балкански. Иначе що да дирят чисти арийце, сори, славяни в еврогейския съюз (от който руските подлоги умирате от страх) ?

03.01 2015 в 20:37

По повод коментар № 06. Нека не те смущава чак толкова големият брой и разминаванията. Обичайна практина е, на един имот да се записват "уж - собственици" по 10 - 12 руснаци. Това им дава предимства при получаване на виза, право на престой и правене на бизнес тук. Такава практика е на ръба на закона, но естествено, очите се затварят. А руските фирми са над 50 000 , като в това число не влизат фирми на "сламени" български собственици.

03.01 2015 в 20:36

До Професор Балкански:
Продажник, нашия произход е български !
Затова, до ден днешен , тази земя се казва БЪЛГАРИЯ !

Това си го набий в тъпото канче, преди някой българин да ти е набил нещо друго в "славянския" ти задник !

03.01 2015 в 20:27

Еми по-добре руснаци, отколкото пиндоси.

С руснаците имаме много общи неща - общ славянски произход, обща азбука, обща религия, обща култура, и т.н.

С ФАЩ нищо не ни свързва, освен шепа корумпирани политици и платени от "Фондация Америка за България" и дедо Дьорд Шорош продажни медии.

03.01 2015 в 20:25

Ало, какви са тези коментари ха-ха-хо ? Темата е изключително сериозна и не търпи глупави шеги. Руското настъпление в България е факт и представлява непосредствена заплаха за бъдещето на тази страна! В момента се подготвя малцинство в страната и много скоро ни чака съдбата на Източна Украйна. Но никой не смее да изучава и анализира тази тема, мълчи се. Преди година - две плах опит за проучване на проблема направи университетът в Бургас, публикуваха нещо в "24 часа" и това беше...
И още нещо - проклети да са онези, които за пари продават на чужденци (руснаци) земята на бащите си !!!

03.01 2015 в 20:23

с две ръце съм за това да примаме молдовци, руснаци, сърби, македонци и украйнци вместо араби ако искат да идват.

Имаме демографски проблем - това е начин да го решим бързо. До 40 годишни хора със определени специалности от тия държави да им дават право на работа веднага и гражданство след 3 години да речем. По възрасти с малко уговорки - примерно ако идват с децата си.

1 милион инвестиции е много скъпо и не привлича тия хора дето ни трябват.

Ама и нещо послъгвате. Септември се говореше за 300 хиляди имота на руснаци, станаха 400 хиляди, сега половин милион....пък имам приятели строители ако толкова мнгоо работа имаше ямаше да се чудят как да вържат двата края.

03.01 2015 в 19:45

По добре руснаци вместо гладни мангали и сирийци.