Пътници мръзнат на Централна гара в София заради закъснели влакове

OFFNews 30 декември 2014 в 08:41 4920 1

Температурата в чакалнята на Централна гара в София е 11 градуса.

Заради закъснелите влакове и объркания график от вчера пътници на Централна гара в София мръзнат в неотоплената чакалня. 

Термометърът в огромната, но неотоплена чакалня е минус 11 градуса, съобщи Нова телевизия. Хората се оплакаха и от това, че никой не им дава информация колко точно ще се наложи да чакат влака си.

Николай Камберов, директор на Централна гара в София, заяви пред телевизията, че управата прави всичко възможно, за да нормализира обстановката. 

Той обясни и причината за закъснението на влаковете: "Сняг, вятър, ниски температури, които блокираха стрелките на релсите. Всяка стрелка има индивидуално електрическо горене. Но ниските температури, пак повтарям, и силният вятър доведоха до блокирането на стрелките.

Цяла нощ положихме усилия. Обстановката в момента е нормална. Има относително закъснение на влаковете по други причини, които са дълги за обяснение. Но колективът на гара „София“ и експлоатационният дежурен персонал направиха всичко възможно движението да се нормализира".

Камберов отрече информацията, че пътници са били изгонени от топлата чакалня и тя е била заключена през нощта.

"Гарата в момента е в ремонт, пет коловоза не работят. Това допълнително натовари ситуацията“, обясни още началникът на гарата..

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови