Пада блокадата на Тракия, демонстрантите си тръгват от магистралата

OFFNews 12 октомври 2023 в 21:07 4655 12

Очаква се движението да бъде възстановено в петък

Снимка БГНЕС

Протестът на АМ Тракия

На четиринадесетия ден от протеста миньорите и енергетиците прекратяват блокадата на магистрала "Тракия". Демонстрантите събраха палатките, разположени на аутобана. 

Очаква се движението да бъде възстановено утре преди обяд. Преди да бъде пуснато движението ще има инспекция от полицията.

"Ние не отстъпваме, ние просто се оттегляме от блокадите и продължаваме с последващи действия, с които мислим, че могат да се постигнат нашите искания. Няма да се откажем, продължаваме да търсим подкрепата от целия български народ и ще продължим до край", заяви пред БТА синдикалният лидер от КТ Подкрепа в ТЕЦ "Марица-изток 2" Бисер Бинев.

Бинев обяви, че от понеделник започва подписка, чрез която над 50 на сто от работещите да се обявят за ефективна стачка в ТЕЦ "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток".

Тази вечер хиляди жители на Стара Загора, сред които енергетици, миньори и техните семейства, се включиха в "протест в защита на българската енергетика", който се проведе пред сградата на Областна администрация в града. Те затвориха за повече от половин част и възлово кръстовище между булевардите "Цар Симеон Велики" и "Свети Патриарх Евтимий" в Стара Загора, съобщава БТА.

Тази вечер протести имаше и в София, Перник, Плевен, Димитровград, Враца, Бургас, Сливен, Русе, Габрово.

Ще бъде вдигната блокадата и на Прохода на Републиката. Предстои инспекция от агенция "Пътна инфраструктура" и полицията, след това движението ще бъде възстановено. Очаква се това да стане утре преди обяд, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

12

редовно четящ

13.10 2023 в 11:18

Да не им свърши пиенето?

615

11

Уисъл блоър

13.10 2023 в 10:44

Аз не съм доволен от Денков! Много мек се оказа!
Вместо да изпрати жандармерията да ги ншушони тези долни леви педали, той гиостви да кампингуват незаконно на Автомагистрала Тракия...можеха поне да ги глобят за незаконно (Не правомерно) къмпингуване

2550

10

alfakentavur

13.10 2023 в 09:45

Така си мислиш само ти, група съветски учени и вече пенсионираните машинописки, които съжаляват, че навремето не са блокирали държавата срещу въвеждането на компютрите.

1000

9

Стефан 2023

13.10 2023 в 09:27

Голямо плюене по енергетиците! Само дето не осъзнаваме, че всички сме на потъващия кораб и спасение няма! След като не подкрепихме дори тях, всичко е загубено. Дори Бананова република ще ни е много...

210

8

Merc

13.10 2023 в 08:03

Наиграха се. Видяха , че няма да стане по тяхната и сега търсят начин да подвият опашки тихо и кротко, но да запазят някакво лице.

1005

7

ПР

13.10 2023 в 07:48

Стотици хиляди сънародници бяха блокирани от блокадата.
Блокадата на няколко водещи олигарси и политическите им ментори,като Радев и Копейкин.В защита на скъп и много вреден,мръсен ток.Който,чрез субсидии,се заплаща от всички.
Бързо и адекватно трябва да се мисли за преквалификация на хората там,да се търсят решения за заетост на пазарен принцип.Тези централи са минало.Има алтернативи.

135

6

Far Rider

13.10 2023 в 06:45

А защо не говорят за протестите на хората от ОПан, Раднево, Ковачево, Гледачево и още други села около мините и ТЕЦ-овете? Хора отровени от газове, пепел и сажди! Защо не говорят за увеличения брой от ракови заболявания на белия дроб?

-1395

5

Гьорче2

12.10 2023 в 22:53

Хоп 10 АНТИБЪЛГАРСКИ ХИБРИДНА БРИГАДА Ударно блъска МИНУСИ в захлас! Алоо АДМИНА OFFNews, КОГА ЩЕ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ, ЛЕСНО Е!

-1395

4

Гьорче2

12.10 2023 в 22:51

Да jorj, бкп/бсп са АНТИБЪЛГАРСКА ПРЕСТЪПНА организация, която ЗАГРАБИ ТРУДА НА БЪЛГАРИНА през онези 45 години все едно партията им е построила и създала всичко с двете си ръце, за да ОТМЪСТЯТ НА БЪЛГАРИТЕ, че Избраха СВОБОДАТА и ДЕМОКРАЦИЯТА, а последните 35 Години УМИШЛЕНО САБОТИРАХА и СПИРАХА РАЗВИТИЕТО на БЪЛГАРИЯ като не спряха да ЗАГРАБВАТ и РУШАТ всичко, като изнасяха ЗАГРАБЕНОТО към Кремълските си ГОСПОДАРИ, а Част от това оставиха за СЕБЕ СИ, Само и Само България да НЕ СЕ РАЗВИВА и ИНТЕГРИРА в Европа и Цивилизования Свят с Една ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ да дочакат пУтинова руZзия да събере достатъчно Войска и да могат Лесно и Безпроблемно да предоставят България на ТЕПСИЯ на пУтин! В ИМЕТО и ИНТЕРЕСА на една ИЗЦЯЛО на ЧУЖДА и ВРАЖДЕБНА НАМ ДЪРЖАВА, русия!

ЖАЛКО, ЧЕ Мнозина от Българите НИКОГА НЕ ОСЪЗНАХА ТОВА, И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ УСИЛЕНО СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯТ СИ ИНТЕРЕС в Името на Същата тази ЧУЖДА държава!

788

3

jorj

12.10 2023 в 22:02

Енергетиците се поведоха по акъла на великата приватизаторка и шеф на една от терористичните партии в България бкп/бсп! Но ще кажете как така, бсп не е терористична партия тя е европейска лява партия! Да, ама НЕ! 33 години ялов преход към демокрация, през който те бяха управляващи почти през целия този период и присвоиха почти всички богатства на България/предишните 45 са ясни/! С мутренски терор /забравите ли/, чрез икономически и финансов /видинавата зима, забравихте ли/, медиен и културен/чалгализацията, антиковид пропаганда, заради която сме на челно място в света по смъртност от ковид панвемията/, тероризиране на обществото с апокалипсистични прогнози ако България самени руските енергийни доставки и проекти!Бламиране чрез служебни правителства на многомилиардни европейски проекти и проекти по интегриране, което застрашава националната сигурност на България!
ОБЯВЯВАМ МОЕТО МНЕНИЕ, ЧЕ БКП/БСП Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ И МОЛЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗЕРА!!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки