Отмениха бедственото положение в Бургас

OFFNews 01 януари 2017 в 17:44 4874 0

Снимка МВР

Вече е отменено бедственото положение в област Бургас, предаде "Фокус", цитирайки областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, под чието ръководство кризисният щаб работи повече от денонощие.

„Обстановката в областта е спокойна. Всички пътища са проходими, с изключение на отсечка от пътя за Айтос, където беше автомобилната тапа. Разчиства се и пътят към хижа „Тополица“, както и малка отсечка в община Средец. Метеорологичните условия са благоприятни и позволяват бързо да се работи“, каза областният управител на Бургас.

В община Средец две населени места все още са без ток, но екипи на обслужващото региона електроразпределителното дружество пътуват към районите на авариите, след като са изчакали разчистването на пътя. „В други 9 населени места в община Айтос все още нямат ток, но и там екипи на енергодружеството работят от сутринта и имам уверението им, че до края на деня ще приключат“, каза още Вълчо Чолаков.

В община Руен две населени места също са без електрозахранване, като и там се работи по отстраняване на повредите и всеки момента се очаква токът да бъде пуснат. „Като цяло обстановката за пътуване е спокойна“, обобщи областният управител Вълчо Чолаков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови