Откриха първите зелени класни стаи на открито

Ружа Райчева 20 април 2021 в 17:06 1679 0

Снимка Александра Маркарян

Начално училище „Петко Р. Славейков“ в Пловдив откри единствената в града по рода си зелена класна стая на открито.

Обособеното пространство преди е било сметище. Сега 2,7 декара са покрити с райграс, а по прокараните пътеки може да се стигне до две оранжерии.

Съвместно с преподаватели и студенти от Аграрния университет учениците ще могат да се запознаят с различните растителни видове и да се научат как да ги отглеждат.

Зам.-директорът Ели Сарафова заяви, че от училището са много щастливи и всичките 349 деца ще се обучават активно в алтернативната класна стая.

Междувременно и в софийското 19-о училище „Елин Пелин“ се появи зелена класна стая заедно с фитнес площадка на открито.

„Според мен там часовете ще са по-интересни, по-забавни и ще научаваме много нови знания по всички предмети. Най-хубаво ще е по „Човек и природа“, понеже ще може отблизо да гледаме растенията, които са в двора, а по физическо ще ни е по-хубаво да играем на открито“, каза четвъртокласничката Наталия Короновска пред БНР.

Идеята за открити класни стаи е да се обособи външна среда с осигурено оборудване за провеждането на пълноценно обучение. Зелените класни стаи идват в момент, в който децата прекарват повечето си време затворени вкъщи и уроците им протичат онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика