Борисов и Местан не знаели нищо за инициалите Д.П. в тефтерчето на Златанов

OFFNews 18 юли 2014 в 14:20 5221 2

Извадка, за която се твърди, че е от тефтерчето на Златанов.

"Не ме вкарвайте отново в тази тема. Каквото има, да се прояви, да се разкрие. Винаги в отговор на тези въпроси съм казвал едно - цялата истина, истината докрай, независимо кой би бил засегнат от това. Ако го има, да го видим."

Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос как ще коментира информацията, че в тефтерчето на бившия шеф на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов фигурират и инициали "Д.П.", а на едно място и "Д. Пеевски". 

"Това е работа на разследващите органи, не мога да коментирам, ако е имало такива инициали, защо излизат сега и дали въобще ги има. Трябва да отговоря на въпроса, без да съм проверил фактите и без да имам каквото и да е реално основание да вляза в малко по-конкретен коментар. Затова конкретният ми отговор е - истината, цялата истина докрай", каза още Местан.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, при чието управление Филип Златанов беше председател на КПУКИ, обяви, че нищо не знае за прословутото тефтерче.

"Питайте Добрев (червеният депутат Кирил Добрев). Той се изказваше от трибуната, защото именно от трибуната на парламента тогава задавахме въпроса как едни хора знаят какво пише в тефтерчето, а други не знаем какво пише в тефтерчето.

И затова бяхме бити, бити, бити по тази линия месеци наред. Няма как да ни свържат, защото Костинброд, заглавията във вестниците аз си ги пазя. Ако за някой е написано толкова лошо, колкото за мен в дадена медийна група, нека се обади", коментира Борисов.

В началото на мандата на този парламент имаше много дебати за тефтерчето на Филип Златанов, откъси от което показа прокуратурата, и дори беше сформирана парламентарна анкетна комисия начело с Кирил Добрев от БСП. Тогава обаче никой не спомена, че в тефтерчето присъстват и инициалите на Делян Пеевски от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови