Основателят на Софт Уни: Кристиян е набеден, уликите срещу него - фалшификат

OFFNews Последна промяна на 18 юли 2019 в 16:35 16952 5

Светлин Наков.

Основателят на Софтуерния университет и един от водещите IT специалисти в България Светлин Наков публикува шокиращи разкрития за теча на данни от НАП. Според него младият специалист Кристиян Бойков е набеден, а уликите срещу него - фалшифицирани.

Наков е категоричен, че е възможно да сме свидетели на добре планиран театър.

Ето цялата му позиция:

Файлът, който се явява улика срещу набеденият за теча на данни от НАП експерт по компютърна сигурност Кристиян Бойков е фалшифициран!

Хакерите използват Linux, особено истински добрите хакери, няма съмнение за това. Точно както дизайнерите ползват Mac и няма съмнение за това.

ZIP архивът, който изтече (minfin_leak.zip) е създаден под Linux (вижте на картинката).

Подпъхнатият по-късно файл .~lock.DEC73_DETAILS.csv# е създаден под Windows, от някой друг, не от този, който е създал архива с експорта на Oracle базата данни на НАП от системата за възстановяване на ДДС.

Най-вероятно Кристиян е набеден за теча на данни и той не е създал и качил в анонимния сървър изтеклия файл minfin_leak.zip с личните данни на 5 милиона българи. Дано съдът се окаже адекватен и оправдае това умно, младо, талантливо момче, колега от ИТ индустрията.

Възможно е да сме свидетели на добре планиран театър: злите сили източват данни от НАП, създават ZIP архива с данните, подпъхват фалшивия файл-улика, пращат файла с личните данни до журналистите, създават страшен проблем за националната сигурност и супер криза на всички нива, след това показват демонстративно, че полицията е силна и работи ефективно и по подхвърлената улика набеждават момчето, което от години алармира за трагичното състояние на киберсигурността на всякакви държавни и обществени ИТ системи, но никой не го чува.

Какво вероятно ще последва?

Информацията е публична, така че на който му трябва от злите сили, вече си я има: за изборни измами, за данъчни престъпления, за разчистване на сметки, за всякакви цели.

Ще гласуват набързо да похарчат стотици милиони за киберсигурност (може и милиарди), ще откраднат 90% от тях и ще затегнат малко сигурността срещу останалите 10%. Междувременно ще прокарат 2-3 спорни закона, докато медиите имат друга работа. Този филм сме го гледали, сега пак го повтарят, пише го по учебниците по манипулация на масите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17096

5

Новак

19.07 2019 в 05:21

Всичко казано е логично и вярно. Само че май на масите в България им харесва да бъдат манипулирани. Иначе няма как след Търговския регистър, след апартамент гейт, след кражбите по Графа, след Гинка, след ТЕЦ Варна и какво ли още не ГЕРБ да печели! Това е някакъв масов Стокхолмски синдром.

9505

3

Mayya

18.07 2019 в 19:09

Този път нивото на "клошара" е много над нивото на сценаристите.

1245

2

rrr11

18.07 2019 в 17:25

Тия кухи лейки от МВР следствие и цацаратура, не могат една постановка да направят като хората. Подхвърлените пари и смешни "доказателства" срещу Иванчева, сега и набеждаването на това момче... абсолютни некадърници. Тия ако наемат един сценарист на турски сапунки, ще им измисли по достоверна история.

1811

1

Toni2019

18.07 2019 в 16:46

Вече и невинните ги ползват за кризисен PR на мутрата Бойко. Ако не беше Кристиян - Борисов трябваше да седи и да дава обяснения. Обеча намериха му набързо жертва и сега вместо да дава обяснения къде са изхарчени стотици милиони и да има оставки ние се занимаваме с това невинен ли е Кристиян.

Третират ви като стадо и реакцията е предвидима.