Опасно високи температури и риск от пожари и днес

OFFNews 12 август 2015 в 07:29 2971 0

Опасно високи температури и опасност от пожари и днес

На отделни места в страната има предупредителен червен код за опасност от пожари, а в почти цялата страна предупреждението е за оранжев код.

Червен индекс за пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване. Заради засушаването напоследък и въпреки редовните предупреждения за висока степен на опасност – пожарникари, военнослужещи, горски стопани и доброволци ежедневно се борят с огнените стихии.

Жълт код за високи температури е обявен за 24 области за днес - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Разград, Шумен, Велико Търново, Силистра и Шумен. Такива температури се очакват и за областите Благоевград, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен. За Черноморските области Бургас, Варна и Добрич температурите ще бъдат между 34 и 36 градуса.

Времето ще бъде горещо с максимални температури между 32° и 37°, в София 33°. Над страната ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, север-североизточен вятър.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопския масив са възможни слаби превалявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!