Опасно горещо в пет области, дъжд - от петък

OFFNews 10 август 2015 в 07:34 7636 0

Жълт код за потенциално опасно време заради високи температури е обявен в пет от 28-те области на страната: Видин, Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград.

Там температурите ще достигнат 36 градуса.

При жълт код са възможни здравни проблеми при чувствителни, болни хора, възрастни и деца.

В цялата страна днес ще е слънчево, а след обяд - горещо. Временни увеличения на облачността ще има главно над планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по морския бряг - до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

В планините ще е топло, през по-голямата част на деня и слънчево. Ще има временни увеличения от средна и висока облачност и незначителна купеста след пладне. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 30°, температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Седмицата ще остане гореща, с температури, достигащи 34 градуса. През уикенда - в петък, събота и неделя - се очакват дъждове, според прогнозата на БАН.

Най-важното
Всички новини